• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

12.07.2024

13:10

Ovo je Piksijev izveštaj na osam strana! Detaljno objasnio neuspeh u Nemačkoj! (FOTO GALERIJA)

Starsportphoto

Fudbal

Ovo je Piksijev izveštaj na osam strana! Detaljno objasnio neuspeh u Nemačkoj! (FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi danas je pred članovima Izvršnog odbora FSS izneo izveštaj o neuspehu našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvršni odbor danas je izglasao poverenje Draganu Stojkoviću i kako stvari stoje, on će ostati na čelu fudbalske reprezentacije. Između ostalog, iz tog tela dostavili su javnosti na uvid čitav izveštaj selektora, u kojem je detaljno objasnio šta se sve dešavalo i u prijateljskim mečevima sa Austrijom i Švedskom, ali i u duelima sa Engleskom, Slovenijom i Danskom na Evropskom prvenstvu.

"Poštovani, ovim putem želim da podnesem izveštaj i iznesem svoje mišljenje kao i da analiziram prethodnu takmičarsku aktivnost А selekcije reprezentacije Srbije. Izveštaj obuhvata proces priprema, dešavanja na samom turniru, kao i zaključak o krajnjem rezultatu naše selekcije", stoji na početku izveštaja.

Prema Stojkovićevom mišljenju, ekipa nije doživela debakl.

"Istakao bih da rezultatom nisam zadovoljan ali mogu da budem ponosan kako smo predstavili Srbiju na ovom završnom turniru. Pokazali smo se kao ekipa spremna i sposobna da se takmiči i nadmeće sa najboljima selekcija sa Starog kontinenta.Ponosan sam jer je ovaj tim pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv timski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje. Učesće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kazemo da je bio debakl ili katastrofa kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh gde su detalji i sitnice odlučivali", naglašava selektor.

 

Prema njegovom mišljenju, nijedan rival nije nadigrao "orlove".

"Završili smo takmičenje a da nismo bili niti poniženi niti nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze. Neophodno je da izvučemo pouke sa ovog takmičenja a pri tom da budemo svesni da smo se pokazali u društvu elite na više nego zadovoljavajućem nivou i da smo na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najkvalitetnijem i najzahtevnijim reprezentativnom turniru", stoji u Piksijevom izveštaju, koji kompletan možete da pročitate na ovom linku.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Dragan Stojković

 

Između ostalog, priznao je da nije ispunjen cilj, a to je bio prolazak grupne faze.

"Kao odgovorna i savesna osoba, kao selektor i neko ko donosi odluke vezane za naš nacionalni tim u daljem tekstu želim da rezimiram učinak i da iznesem svoje mišljenje povodom nastupa naše selekcije na zavrsnom turniru u Nemačkoj. Pre ovog turnira istakao sam da je naš zajednički cilj da prođemo grupnu fazu odnosno da se plasiramo u drugi krug takmičenja. Moram da istaknem da nisam zadovoljan rezultatom odnosno krajnjim ishodom, ali isto tako želim da navedem nekoliko razloga i činjenica zašto ovo ne smatram neuspehom", ističe selektor.

Taksativno je krenuo da nabraja zašto, po njegovom mišljenju, ekipa nije doživela neuspeh.

"Pod jedan: Nacionalni tim je uspeo da se plasirala na završni turnir pod okriljem UEFA posle 24 godine. Pod dva: Posle dužeg vremena vezali smo dva velika takmicenja. Pod tri: Ostvaren je kontinuitet igranja na velikim turnirima sto donosi ogromne benefite kako savezu tako i kompletnom srpskom fudbalu. Pod četiri: Srbija se nalazi među 24 najbolje selekcije u Evropi. Ono što bih takođe istakao je da smo Srbiju predstavljali ponosno. Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum odnosno i više od svojih mogućnosti", dodaje Stojković.

Meč sa Engleskom na startu EP, video je na sledeći način.

"Prvu utakmicu u okviru grupe C igrali smo protiv selekcije Engleske koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Ono što je bila moja ideja u samoj pripremi utakmice i ono što sam isticao igračima je da moramo da uzmemo posed lopte i da ih nateramo na veću potrošnju energije u defanzivi jer iz iskustva znam da ovakve ekipe (favoriti) ne uživaju da se brane u dužim vremenskim intervalima. Takođe ideja je bila da ne rizikujemo mnogo u uvodnim minutima utakmice već da disciplinovanom odbranom kao i sigurnom pas igrom pokušamo da nametnemo svoj stil igre", navodi Stojković između ostalog.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Srbije

 

Dodaje i da je naša ekipa rivala naterala da se brani.

"Nakon primljenog gola počeli smo da sprovodimo sve ono što smo isticali i što sam govorio igračima u pripremi utakmice. Preuzeli smo posed lopte samim tim kontrolu tempa i ritma utakmice i kao rezultat toga naterali protivnika da se kontinuirano brani. U drugom poluvremenu preuzeli smo jos veći rizik u igri što je rezultiralo da se protivnička ekipa sa izuzetnim napadačkim potencijalom brani u dužim vremenskim periodima. Protivnik je bio primoran da se brani u niskoj zoni skoro čitavo drugo poluvreme. Delovali smo u tom periodu atraktivno, lucidno i samouvereno ali na žalost izostao je gol odnosno rezultatsko poravnjanje", naglašava selektor.

Usledila je analiza meča sa Slovencima.

"Ono što sam znao i sto sam isticao igračima je da će nam ovo biti i možda najzahtevnija utakmica na turniru, tako da je tim bio upućen i pripremljen na ono što nas očekuje. Igrali smo protiv ekipe koja igra potpuno dijametralno u odnosu na naš stil i samim tim to je zahtevalo dosta strpljenja i koncentracije u našoj igri .Sama činjenica da su tri boda u ovoj utakmici verovatno značila i prolaz u narednu fazu takmičenja davali su dodatni psiholoski pritisak što sam mislio i iza čega i sada stojim da ova grupa igrača ima kapacitet da se nosi sa ovakvim situacijama što su dokazali u nekim predhodnim utakmicama kao na primer protiv Portugala u Lisabonu ili Crne Gore u Beogradu", napisao je između ostalog Stojković.

Foto: ATA Images

 

 

Naglašava da su protiv Danske odlučivale nijanse.

"Pokušali smo sa izuzetno ofanzivnom formacijom i velikim rizikom u igri da dodjemo do gola i osvojimo neophodna tri boda, međutim kao i na predhodnim utakmicama realizacija je izostala", navedeno je, između ostalog, u izveštaju.

Za kraj, još jednom je ponovio da Srbija nije ponižena u Nemačkoj.

"Učesće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kazemo da je bio debakl ili katastrofa kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh gde su detalji i sitnice odlučivali. Završili smo takmičenje, a da nismo bili niti poniženi niti nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze. Neophodno je da izvučemo pouke sa ovog takmičenja a pri tom da budemo svesni da smo se pokazali u društvu elite na više nego zadovoljavajućem nivou", zaključio je Stojković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52