• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

18.07.2024

17:23

Tadić neće da ćuti! Podigao buru, pa opet pričao bez dlake na jeziku

profimedija

Fudbal

Tadić neće da ćuti! Podigao buru, pa opet pričao bez dlake na jeziku

Podeli vest

Informer je prvi najavio posle kraha Srbije na Evropskom prvenstvu, a Dušan Tadić (35) potvrdio i nažalost definitivno se oprostio od reprezentacije Srbije.

Ovoj radikalnoj odluci kumovao je sukob sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Srbija je doživela krah u Nemačkoj, takmičenje je završila posle grupne faze, a načinom na koji je selektor vodio ekipu Tadić je bio nezadovoljan i nije to krio od javnosti.

Sklonjen je iz prve postave za meč protiv Engleske, a nije počeo ni utakmicu sa Danskom, pa je u oba navrata ulazio sa klupe. Nije krio razočaranje zbog odluke Stojkovića da ne bude starter, a nakon eliminacije od Danske, otvoreno je rekao da mu se nikad u karijeri nije desilo da startnih 11 saznaje sat i po pre početka meča.

- Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera EP, još protiv Engleza. Pričao sam sa Misterom, imamo otvorenu komunikaciju. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prvog minuta. Svakako poštujem odluku selektora, iako se ne slažem s njim - kazao je Tadić posle utakmice sa Englezima.

Foto: profimedija

Dušan Tadić bez dlake na jeziku

 

Tadić je u saopštenju kojim se oprostio od reprezentacije obrazložio razloge odlaska i pomenuo sve što se desilo tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Kaže da nije želeo da uvredi saigrače, ali da i dalje stoji iza svega što je rekao. 

"Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tokom izjava na EP. Ostajem pri stavovima koje sam izneo. Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike“, poručio je između ostalog Dušan Tadić, dok je selektor predložio da mu se organizuje oproštajna utakmica.

Foto: profimedija

Pukla ljubav! Dragan Stojković i Dušan Tadić

 

Dušan Tadić je reprezentativnu karijeru počeo 14. decembra 2008. godine na prijateljskoj utakmici sa Poljskom, ali od 2012. je postao redovan deo državnog tima. Odigrao je u dresu "orlova" 111 utakmica, postigao je 28 golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Burna rasprava u studiju Informera! Da li su službe bezbednosti krive za jezivo ubistvo policajca?
Live TV

Burna rasprava u studiju Informera! Da li su službe bezbednosti krive za jezivo ubistvo policajca?

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija