• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

19.07.2024

08:59

Mnogo je! Ovi "orlovi" su rešili da iskuliraju Piksija! Njih 6 reklo "ne " selektoru, a dvojica se spremaju!

Profimedia/Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbal

Mnogo je! Ovi "orlovi" su rešili da iskuliraju Piksija! Njih 6 reklo "ne " selektoru, a dvojica se spremaju!

Podeli vest

Poslednji u nizu igrača koji su u toku selektorskog mandata Dragana Stojkovića rešili da se oproste od nacionalnog tima je kapiten Dušan Tadić, ali ne treba zaboraviti ni sve one koji su iz različitih razloga rešili da ne sarađuju sa Piksijem.

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije i brojni igrači našeg nacionalnog tima žale što je najstariji među njima rešio da kaže "kraj" igrama za reprezentaciju.

Poznato je su reči Dušana Tadića u Nemačkoj podigle veliku prašinu i nisu se dopale selektoru, a to je verovatno samo ubrzalo odluku asa Fenerbahčea da odustane od dresa sa grbom Srbije.

 

Foto: profimedija

 

 

 

Dugogodišnji reprezentativac naše zemlje, Nemanja Radonjić (28), samo je jedan u nizu onih koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor proslavljeni srpski fudbaler, a razlog je taj što se nije našao na konačnom spisku putnika za EURO.

Delovalo je da ova odluka popularnog Radonje nije mnogo pogodila Piksija, koji je rekao da mu vrata nisu zatvorena i da "nema lični problem sa Radonjićem, da je odličan fudbaler, ali da neke stvari nisu dovoljne da bi bio ovde".

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Mnoge je iznenadilo to što je iskusni defanzivac Matija Nastasić (31) rešio da odjavi selektora, koji je često "kukao" što ga nema na raspolaganju. Pozvao ga je Piksi ovog proleća na prijateljske mečeve uoči kontinentalne smotre, ali mu je fudbaler Majorke rekao da "iz privatnih razloga" neće doći. I to je bilo to, nije ga bilo u Nemačkoj i kako stvari stoje neće ga ni biti dok je Stojković na klupi, a možda ni nakon toga...

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Ako ste mislili da je kraj, prevarili ste se! Mile Svilar (24), momak o kojem je ove godina brujala Evropa zbog fenomenalnih odbrana na golu Rome, nije hteo uzalud da čeka da mu se selektor smiluje, pa je rešio da izabere Belgiju umesto Srbije - i zeznuo se! 

Procurilo je da se sa tamošnjim savezom dogovorio se da se ipak vrati na gol Belgije, pa mu je Piksi poručio da više neće biti pozivan.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Svilar nije dobio dozvolu iz FIFA da promeni reprezentaciju, a Piksi je najavio da bi mogao ponovo da ga pozove, no, nije ga poveo u Nemačku.

Filip Đuričić (32), fudbaler Panatinaikosa koji je prošao sve reprezentativne selekcije naše zemlje, saopštio je da se povlači iz reprezentacije nakon što nije bio ni na širem spisku za Nemačku, a iz njegovog saopštenja jasno se videlo koliko mu je teško pala Stojkovićeva odluka.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Marko Dmitrović (32), golman Sevilje, shvatio je da Piksi preferira neke druge njegove kolege poput Vanje Milinković Savića, Đorđa Petrovića i Predraga Rajkovića, pa je još prošle godine rešio da se orposti od dresa "orlova" i celokupan trud i pažnju usmeri ka španskom klubu.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

I za kraj, sve se glasnije može čuti da će od igara za reprezentaciju odustati i Nemanja Gudelj i Filip Kostić, koji planiraju da krenu stopama Dušana Tadića. Ukoliko dođe do toga, to će biti osam igrača koji su iz različitih razloga rešili da se više ne odazivaju selektoru našeg nacionalnog tima!

 

Foto: Foto: Peđa Milosavljević

 

 

 

Vreme leti, a naredni meč Srbija igra 5. septembra protiv Španije u Beogradu u okviru 1. kola Lige nacija, a navijači sa nestpljenjem iščekuju da vide kako će izgledati podmlađeni tim koji će se suprotstaviti novom vladaru Evrope!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Čuveni Rambo neće da ćuti, pa potkačio Piksija! Mi nemamo igru i ne znamo kako da je stvorimo! Gde su bekovi?!
Fudbal

Čuveni Rambo neće da ćuti, pa potkačio Piksija! Mi nemamo igru i ne znamo kako da je stvorimo! Gde su bekovi?!

Najveći problem meni, kao bivšem igraču i treneru, je taj što mi nemamo igru. Ne mogu da je prepoznam na terenu. Neću ulaziti u neke ljutnje i opaske na stručnost selektora, ali u suštini nemamo igru i ne znamo je stvoriti, kaže Dejan Rambo Petković (51), proslavljeni srpski fudblaer, nakon što je FSS dao apsolutno poverenje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

12.07.2024

16:01

sledeća vest

Vesti

TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)
Live TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)

Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima. PVO sistemi raspoređeni oko Putinove rezidencije. Orban poručio: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali nije tako! Zelenski kritikovao Orbana! Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su filozof Boris Bratina i Đorđe Ančić, oficir RV i PVO. Uživo u program javio se i politikolog i publicistsa Andreja Lović koji je govorio o situaciji u Nemačkoj u odnosu na SAD.

18.07.2024

22:26

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija