• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

25.07.2024

21:55

Uspešan evropski debi! Radnički iz Kragujevca srušio Mornar

Starsportphoto

Fudbal

Uspešan evropski debi! Radnički iz Kragujevca srušio Mornar

Podeli vest

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ostvarili su veliki uspeh i večeras pobedili Mornar iz Bara sa 1:0 (0:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Šumadinci su tako na svom debiju u evropskim takmičenjima upisali trijumf. Jedini gol za Kragujevčane postigao je Milan Aleksić u 71. minutu i to na asistenciju Kilijana Bevisa.  

Revanš utakmica na programu je za nedelju dana u Podgorici. 

Utakmica je zbog radova na stadionu u Kragujevcu odigrana u Leskovcu na "Dubočici". Promena terena nije uticala na izabranike Feđe Dudića, koji su od prvog minuta krenuli ofanzivno ka golu protivnika.

Oprobao je svoj udarac Gluščević, ali je pogodio spoljni deo mreže. Nastavili su Kragujevčani da prete i igraju pred golom Barana, a najbolju priliku imali su u 17. minutu, kada je Dadić šutirao iskosa, odbranili su se gosti, ali je odbitak stigao do Gluščevića koji je tukao sa nekih desetak metara, ali je bio nepricizan. 

Nešto kasnije, Radnički je pripretio preko Dadića, ali njegov udarac sa leve strane kaznenog prostora je opet odbranio Popović. 

Ritam meča je opao posle ove šanse, pa je do kraja meča bilo malo uzbuđenja. Jedino što bi još moglo da se pomene je pokušaj Dubljevića. Mornar umalo nije poveo, ali najveći "krivac" za to bio je golman domaćih.

Na odmor se otišlo bez golova 0:0.

Krenuli su igrači Radničkog po pobedu posle odmora, a već na startu drugog dela Kragujevčani su mogli do vođstva, ali Kilijan Bevis nije bio precizan.

Barani su pokušavali da umrtve utakmicu, a domaći su pokušavali da dođu do gola.

A onda, u 71. minutu Milan Aleksić je lepo iskoristio centaršut sa desne strane i glavom loptu poslao u gornji deo desne strane mreže golmana Popovića.

Radnički je došao do prednosti i do kraja meča stigao do pobede.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija