• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

25.07.2024

22:24

Šteta! Voša nesrećno poražena u Amsterdamu

Starsportphoto

Fudbal

Šteta! Voša nesrećno poražena u Amsterdamu

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine izgubili su rezultatom 1:0 (0:0) od Ajaksa u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope pred više od 50.000 navijača na "Johan Krojf" areni.

Novosadski klub bio je apsolutni autsajder u meču protiv četvorostrukog evropskog šampiona, ali su fudbaleri naše ekipe pokazali neverovatnu hrabrost. Međutim, popustili su u samom finišu i u 86. minutu pobedu domaćinu doneo je Van den Bomen.

Voša je čak imala i dobru šansu da povede jer je najbolju priliku za gol imao Aleksa Vukanović u 73. minutu, ali je sreća tad bila uz domaći tim jer je pogodio stativu.

Revanš meč igra se u četvrtak, 1. avgusta, od 20.00 na stadionu u Bačkoj Topoli.

Stadion kapaciteta oko 56.000 napunio se tik pred meč, dok su više od sat vremena pre početka došle samo najvatrenije pristalice.

Imala je i Vojvodina svoje navijače, njih stotinak na odvojenom delu tribine, a čak su se i povremeno čuli kada bi domaće pristalice utihnule usled nedostatka šansi njihovog tima.

Foto: informer.rs

Navijači Vojvodine na meču protiv Ajaksa

Očekivano je domaćin vodio glavnu reč na terenu kao izraziti favorit, ali u prvom delu prvog poluvremena nije preterano ugrožavao gol protivnika. Imala je i Voša u 10. minutu dobru priliku, ali se završila bez previše uspeha, dok je u 18. Seri imao šansu posle greške protivničkog golmana Pasvera, ali je nije iskoristio, niti je mogao mnogo da učini iz pozicije u kojoj se nalazio.

Međutim, radovalo je to što trećeplasirana ekipa Superlige Srbije prošle sezone nije izašla sa strahom na teren "Joha Krojf" stadiona.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Vojvodine pred meč sa Ajaksom

Shvatili su ubrzo fudbaleri Ajaksa da neće tako lako doći do očekivane prednosti i kako se bližio istek prvog poluvremena sve više su pritiskali.

Foto: Starsportphoto

 

Publika je se nije previše čula, verovatno razočarana rezultatom, sve do 22. minutu kada su domaći igrači zatražili penal, a navijači negodovali. Međutim, osnova za udarac sa bele tačke nije bilo.

Uzbudljivo je bilo u 24. minutu kada je Henderson šutirao sa distance, a golman Voše odbranio. Još jednu šansu ubrzo je imao Seri, ali ne dovoljno opasnu. Remetili su gosti napade četvorostrukog šampiona Evrope pa promene na semaforu nije bilo, a moglo je u nekoliko navrata, pogotovo kada je Tejlor pogodio prečku u 35. minutu.

Foto: Starsportphoto

 

Dosta posla imao je Carević sve do kraja, pomogao mu je i i Crnomarković koji je izbio loptu sa gol linije, pa je Vojvodina imala pozitivan rezultat posle prvih 45 minuta.

Nije se mnogo promenilo ni u nastavku. Izabranici Božidara Bandovića, trenera novosadskog kluba, izašli su spremni da se nadigravaju sa favorizovanim timom. Kako je vreme odmicalo, Ajaks je sve više pretio i pod strahovitim pritiskim bila je odbrana srpskog tima. Međutim, ne zadugo.

Razgoropadili su se fudbaleri Vojvodine, stvarali šanse i pretili. Ivanoviću je najpre golman Ajaksa odbranio šut, a najveću šansu za vođstvo "lale" su imale u 73. minutu kada je Seri poslao savršen pas Vukanoviću koji je tek ušao u igru. Izašao je sam ispred golmana, ali sreća je ovog puta bila na strani Ajaksa jer je lopta pogodila stativu iako je već viđena u golu.

Nije se dala Vojvodina, ali kako se bližio finiš meča fudbaleri Ajaksa su sve više pretili. Priliku za pobedu iskoristili su u 86. minutu, kada je Gods centrirao, a Van den Bomen glavom poslao loptu u mrežu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija