• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

16.08.2024

06:20

Na današnji dan: 35. večiti derbi - remi Crvene zvezde i Partizana na čuvenoj "Marakani"!

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: 35. večiti derbi - remi Crvene zvezde i Partizana na čuvenoj "Marakani"!

Podeli vest

Na današnji dan, 16. avgusta 1964. godine odigran je 35. večiti derbi. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su (2:2) pred 70.000 navijača na "Marakani". Golove za crveno-bele dali su Andrić u 35. i i Čop u 79. dok su strelci za crno-bele bili Pirmajer u 9. i Galić u 43. minutu.

Crveno-beli su ovim remijem nastavili svoj niz, pošto je ovo bila 15. po redu utakmica na kojoj su ostali neporaženi, na tada novootvorenoj "Marakani".

Veliki broj navijača bio je oduševljen utakmicom na kojoj je Partizan dva puta vodio, ali je na kraju susret završen nerešeno. Zastave crno-belih zavijorile su se već u devetom minutu. Durković je po desnoj strani centrirao, lopta je došla do Pirmajera koji je bio odlično postavljen, izbegao je Zvezdinog beka i matirao nemoćnog Stojanovića.

Međutim, u drugom delu prvog poluvremena Partizan je malo popustio u igri, što je ekipa iz Ljutice Bogdana vešto iskoristila. Strelac je bio Andrić. Majstorski je zahvatio loptu koja je bila na ivici protivničkog šesnaesterca i savladao golmana Šoškića.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena Partizan je ponovo poveo, a strelac je bio Galić. Kovačević je pravovremeno uposlio Galića koji je preciznim udarcem matirao Zvezdinog golmana.

Nakon toga, Partizan je malo popustio. Gostujuća ekipa je očigledno bila zadovoljna rezultatom, orijentisali su se na odbranu, a samo su Galić i Pirmajer ostali u napadu. Međutim, Zvezda je bila sve opasnija pred golom crno-belih, a to im se isplatilo u 79. minutu kada je Milan Čop izjednačio rezultat. Pratio je Džajićevu akciju i u pravom vremenu uleteo u bekovski prostor, skočio je bolje od trojice igrača iz Partizanove odbrane i glavom poslao loptu, tako da Šoškić nije mogao da odbrani.

Crvena zvezda: Mirko Stojanović, Durković, Jevtić, Melić, Čop, Popović, Andrić, Stojanović, Kostić, Džajić.

Partizan: Šoškić, Damjanović, Sombovac, Radović, Mihajlović, Miladinović, Kovačević, Vukilić, Garić, Pirmajer.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija