• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.08.2024

16:22

Srbin opleo po nekadašnjem treneru: Dejan Stanković je drzak i bezobrazan!

Starsportphoto

Fudbal

Srbin opleo po nekadašnjem treneru: Dejan Stanković je drzak i bezobrazan!

Podeli vest

Fudbaler Ferencvaroša je, pred duel sa banjalučkim Borcem u plej-ofu za Ligu Evrope (četvrtak, 21.00), otvoreno pričao o odnosu sa bivšim šefom struke, koji ga je u jednom momentu prošle sezone i totalno izbacio iz ekipe.

Pre dolaska u mađarski klub, Dejan Stanković (45) i Aleksandar Pešić (32) su sarađivali jedno vreme i u Crvenoj zvezdi, osvojili i "duplu krunu" u sezoni 2022/23, ali očigledno da nikada nisu bili na istim talasnim dužinama.

Popularni Šilja je sada otkrio da nekadašnji kapiten naše reprezentacije ima nezgodnu narav i da su zbog toga ušli u sukob, zbog čega je on bio kažnjen.

- Kada sam došao u Ferencvaroš, imao sam peh sa povredom, bio sam tri-četiri meseca van stroja. Vratio sam se, dobro igrao i posle je došao taj sukob s Dejanom, kada me je suspendovao iz ne znam kog razloga. Ume on da bude drzak i bezobrazan na rečima, a kada mu se odgovori, onda dođe do problema - rekao je Pešić u razgovoru za "Glas Srpske".

Rođeni Nišlija je dodao da je prošao kroz teške momente, ali je uspeo da izdrži sve nedaće i vratio se još jači na teren.

Foto: profimedia

Aleksandar Pešić

- Bukvalno sam skoro tri meseca trenirao sa strane. Stanković čak nije želeo ni golmana da mi dozvoli, da vežbam završnicu, nego sam radio potpuno sam. Svi u klubu znaju da sam bukvalno svaki dan bio na maksimumu, da sam se trudio da ojačam telo i ispravim neke mane. Ferencvaroš je bio stvarno korektan prema meni i tu nisam imao nikakav problem - objasnio je Pešić.

Iskusni centarfor je podvukao da nije samo on bio na meti sadašnjeg kormilara moskovskog Spartaka.

Foto: AP Photo

Dejan Stanković

- Bilo je još nekih igrača koji su sklonjeni iz tima, ali nije mi poznato zbog čega. To Dejan najbolje zna. Ti momci su sad morali da igraju ove utakmice, a to se osetilo na terenu. Da zlo bude veće, na minulom Evropskom prvenstvu povredio se i reprezentativac Barnabaš Varga. Kada sam se vratio u ekipu, u napadu je sve palo na mene, a iskreno, treba mi malo vremena da dođem do prave forme, da budem onaj stari. Lično, nedostaje mi osećaj za gol... To je rezultat tog odsustva od skoro tri meseca. Posle suspenzije sam se psihički povratio, a onda se desila i povreda. Ali vratiću se kada bude najpotrebnije, borac sam, nema predaje - naglasio je Pešić, a onda se osvrnuo i na ono što njegov klub čeka protiv Banjalučana:

- Patriota sam i drago mi je što je Borac prošao u plej-of. Video sam da ima nekoliko stvarno dobrih igrača, biće to zanimljiv dvomeč. Uvek volim kada prođe neki naš klub u Evropi. Pa, majka mi je iz Republike Srpske, tačnije iz Srpca. Tamo su mi baba, deda, tetke, braća... I moj najbolji prijatelj, a ujedno i agent, takođe je iz Banjaluke, Siniša Gagula.

Foto: profimedia

Pešić i Stanković iz perioda kada su bili u dobrim odnosima

Kada je bivši mladi reprezentativac Srbije prošlog leta sa "Marakane" prešao u Ferencvaroš, potpisao je ugovor do juna 2026. Odigrao je za zeleno-bele 34 meča, dao 12 golova, uz sedam asistencija i ne krije da sada baš uživa u prestonici Mađarske.

- Još dve godine mi važi ugovor. Tu sam, lepo mi je. Sada će mi sin krenuti u školu ovde. Iskreno, razmišljam da se u potpunosti preselim u Budimpeštu - zaključio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...
Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

20.08.2024

16:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija