• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

25.08.2024

06:20

Na današnji dan: Bolan poraz Partizana od Šamroka u plej-of rundi za Ligu Evrope! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

EPA

Fudbal

Na današnji dan: Bolan poraz Partizana od Šamroka u plej-of rundi za Ligu Evrope! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan, 25. avgusta 2011. godine, fudbaleri Partizana poraženi su posle produžetaka od Šamroka sa 2:1, u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope, i tako ostali bez plasmana u drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

Iako su iz Dablina doneli obećavajući rezultat od 1:1, u revanšu plej-ofa na Topčiderskom brdu crno-beli su doživeli poraz od 2:1 posle produžetaka, čime su ispisali jednu od najmračnijih stranica u istoriji kluba. Gol za crno-bele dao je Vladimir Volkov u 35, a gosti su preokrenuli preko Salivena u 59. i O'Donela iz penala u 113. minutu

Meč je počeo uz veliku podršku navijača, koji su se nadali da će njihovi ljubimci obezbediti plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U prvom poluvremenu, crno-beli su igrali ofanzivno, stvarajući nekoliko dobrih prilika. U 35. minutu, Vladimir Volkov je iskoristio sjajnu asistenciju sa krila i poslao loptu u mrežu, čime je doveo svoj tim u vođstvo i doneo dodatno samopouzdanje ekipi.

Međutim, irska ekipa nije se predavala. U drugom poluvremenu, pojačali su pritisak, a u 59. minutu, Saliven je izjednačio rezultat snažnim udarcem nakon brze kontre. Ubrzo nakon izjednačenja, crno-beli su pokušali da se vrate u meč, ali je odbrambena linija gostiju bila suviše jaka.

Ipak, u 90. minutu, kada se činilo da će meč otići u produžetke, dogodila se kontroverzna situacija kada je jedan od igrača crno-belih srušen unutar kaznenog prostora, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Produžeci su doneli dodatnu napetost na terenu. Crno-beli su se trudili da povrate kontrolu, ali je irski tim uspevao da iskoristi svaku priliku koja im se ukazala. U 113. minutu, nakon prekršaja na ivici kaznenog prostora, O'Donel je izveo penal i sigurno ga realizovao, postavljajući konačan rezultat na 2:1 u korist gostiju.

Više od decenije kasnije, vezista Stiven Rajs koji je igrao na tom meču za ekipu Šamroka, prisetio se ključnih trenutaka. Prema njegovoj oceni, nije revanš u Beogradu presudio, ključnim se ispostavila završnica prvog susreta na "Talant" stadionu.

- U svakom takmičenju gledate da dobacite što je dalje moguće, ali Evropa... Ma igrala se leti. Ušli smo u grupnu fazu, a da ni sami nismo znali dokle ćemo stići. Dvomeč sa Partizanom omogućio nam je da više verujemo u sopstvene mogućnosti. Moramo da piznamo da su crno-beli bili bolji takmac na našem terenu. Bar u prvom delu. U drugom smo preuzeli kontrolu i poravnali pogotkom Garija Mekejba. Čak je Gari Tvig imao 'mrtvu' šansu za preokret. U poslednih 15 minuta prvog meča shvatili smo da možemo da se nosimo sa Partizanom - seća se u razgovoru sa irsko izdanje "Sana" vezista Stiven Rajs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!
Društvo

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!

Zlatna figurica Hari Potera iz čuvenog čokoladnog jajeta izazvala je u poslednjih mesec dana pravu pomamu među kolekcionarima i ljubiteljima čuvenog serijala Dž. K. Rouling o dečaku čarobnjaku koja je na raznim internet platformama za prodaju dostigla vrtoglave cene od nekoliko stotina pa čak do nekoliko desetina hiljada evra.

24.08.2024

21:09

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija