• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.08.2024

14:55

Opaaa! Hrvati hoće da igraju sa Zvezdom u Ligi šampiona

Tanjug

Fudbal

Opaaa! Hrvati hoće da igraju sa Zvezdom u Ligi šampiona

Podeli vest

Navijači Dinama iz Zagreba rado bi da se njihov klub nađe u grupi sa Crvenom zvezdom u Lige šampiona.

Žreb je zakazan za 18 časova, a crveno-beli će se naći u trećem šeširu, zajedno sa još sedam timova. Iz svakog od četiri šešira dobiće po dva protivnika, pa postoji šanse za susret sa Dinamom.

To priželjkuju navijači kluba iz Zagreba, ako je suditi po anketi na portalu 24sata. Birali su rivale "modrima", a crveno-beli su iz trećeg šešira dobili najviše glasova, čak 44 odsto. Daleko iza šampiona Srbije je Seltik sa 17 odsto, dok je 15 dobio Jang Bojs.

Inače, šansa da se Dinamo i Zvezda nađu u istoj grupi je 25 odsto. Ako dođe do velikog regionalnog derbija, pitanje je gde će se odigrati mečevi. Šanse da Crvena zvezda ugosti Dinamo na "Marakani" ili da se meč odigra u Zagrebu su podjednake - 50/50. Kada se uzme u obzir cela kombinacija, šanse da se duel odigra na "Marakani" iznose 12,5 odsto.

 

 

 

 

Foto: 24sata.hr

 

 

 


Prvi put u istoriji će ove sezone startovati novi format Lige šampiona. Osam grupa odlazi u istoriju sad će se igrati sistem s osam utakmica u glavnom delu takmičenja. Novi format imaće 36 ekipa umesto 32, a kompjuter će odrediti ko će s kim igrati. Prema navodima UEFA kada bi žreb u novom formatu odlučivali kuglicama, ceremonija bi trajala više od četiri sata, a bilo bi potrebno 1000 kuglica i 36 posuda. Sad će žreb obaviti računar. Čelnici Evorpske kuće fudbala uvereni su da je korišćenje računara bezbedeno i da je zaštita od mogućnosti sajber napada maksimalna. Ipak, neće sve biti u rukama tehnologije. Kada počne ceremonija izvući će jednu kuglicu, a onda će računar nastaviti žrebanje. 

Svaki klub igraće osam utakmica s osam različitih protivnika, četiri kod kuće i četiri u gostima. UEFA u novom formatu dozvoljava da jedna ekipa može da igra protiv najviše dva predstavnika iste države u prvoj fazi. Na primer, Real Madrid ne bi mogao protiv Barselone, Atletika ili Đirone, ali bi teoretski mogao i na Mančester siti i na Liverpul.

Timovi će igrati osam kola grupne faze, počev od 17. septembra, a zaključno sa 29. januarom. U plej-of za nokaut fazu plasiraće se 16 timova, rangiranih od 9. do 24. pozicije, dok će osam prvoplasiranih ekipa direktno u osminu finala. Umesto 125, gledaćemo čak 189.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Pobogu, Mila, pare su kod Đilasa!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Pobogu, Mila, pare su kod Đilasa!

Danas je predstavnica vanparlamentarne beogradske opozicije, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica, izvesna Mila Popović, upitala gradonačelnika Aleksandra Šapića: „Aleksandre Šapiću, gde su pare Beograđana?“. Pitanje je upućeno preko sajta Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP), i putem Đilasovog portala „Direktno“.

29.08.2024

16:02

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

Beskućnika ubili od batina, pred sudijom ostali nemi! Tužilaštvo traži pritvor za Vuka i dvojicu maloletnih nasilnika!
ubili iz obesti

Beskućnika ubili od batina, pred sudijom ostali nemi! Tužilaštvo traži pritvor za Vuka i dvojicu maloletnih nasilnika!

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Vuk M. (19) zbog sumnje da je zajedno sa još dva maloletna lica 20. avgusta 2024. godine između 00:30 i 1:30 časova u napuštenom objektu na desnoj obali Ade Ciganlije zadao više udaraca u predelu glave i tela oštećenom M.S, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru 22. avgusta.

29.08.2024

15:18

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28