• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.08.2024

13:54

Ovo niko nije očekivao! Piksi na "Marakani", da li je palo pomirenje?

fss

Fudbal

Ovo niko nije očekivao! Piksi na "Marakani", da li je palo pomirenje?

Podeli vest

Palo pomirenje na relaciji Dragan Stojković Piksi (59) - Crvena zvezda? Selektor Srbije je prisustvovao utakmici protiv Bode Glimta (2:0) i čestitao plasman u Ligu šampiona bivšem klubu.

Kako je navedeno u objavi na stranicma FSS, selektor Stojković je pre svega čestitao Crvenoj zvezdi i treneru Vladanu Milojeviću na izuzetnom rezultatu i plasmanu u Ligu šampiona, uz poruku da će to imati višestruki značaj za klub i srpski fudbal. Čestitao je Piksi i TSC-u i banjalučkom Borcu što će se takmičiti u Ligi konferecije, takođe im je poželeo uspeh.

"Sinoć su završene kvalifikacije za klupska UEFA takmičenja, a tim povodom selektor „A” reprezentacije Srbije Dragan Stojković, koji je u sredu uveče uživo posmatrao meč na stadionu „Rajko Mitić” čestitao je, pre svega, Crvenoj zvezdi i treneru Vladanu Milojeviću na izuzetnom rezultatu i plasmanu u Ligu šampiona, koji će imati višestruki značaj, kako za klub tako i za srpski fudbal".

Na društvenim mrežama FSS objavljena fotografija kako je Piksi bio na "Marakani", a uz to je pozirao tako da se u pozadini vidi severna tribina i zastava Delija.

 

 

Deluje da su zakopane sekire i da je palo pomirenje. Selektor i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić (58) već godinama nisu u dobrim odnosima. Bilo je tu teških reči prethodnih godina, "otrovnih strelica", pretnji tužbama, ali dolazak Piksija na "Marakanu" nagoveštaj je da se možda situacija bar malo promenila na bolje.

Selektor je jednom prilikom rekao da sa Terzićem jednostavno ne komunicira.

- Trenutno nemamo nikakvu komunikaciju. Postoji jedan razlog zbog kojeg nismo u dobrim odnosima, iako me zaista to uopšte ne tangira. Od samog početka mog mandata u FSS, kada sam došao za selektora Srbije, ispoljilo se nerazumevanje. Njemu (Zvezdanu Terziću, prim. aut.) je plasirana priča da sam ja oterao njegovog sina (Kostadin Terzić, prim. aut.) koji je u to vreme radio u našoj fudbalskoj organizaciji. Istina je da ga Dragan Stojković nije zaposlio, a istina je da ga Dragan Stojković nije oterao iz Saveza! Terziću je plasirano da se Piksi za sve pita u Savezu. To, naravno, nije bilo tačno. Tu dolazi do prekida naše dalje komunikacije, iako je do tada sve bilo odlično između nas dvojice. Zapravo, nemam potrebu da se bilo kome pravdam ili ma šta da objašnjavam. Ako ga interesuje, objasniću mu. Jednostavno, pokušavam ignorišem negativne strelice, a ostvareni rezultati pokazuju, da nisam baš tako lak da mogu da me slome - rekao je pre godinu dana selektor, koji je čak i pre dve godine najavio da će tužiti Terzića.

Stojkoviću je tada prekipelo jer je spominjano njegovo ime nakon VAR penala na utakmici Superlige između Spartaka iz Subotice i Partizana.

- Angažovao sam advokate koji pripremaju privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića. Nadao sam se da ću imati miran period da se sa reprezentacijom pripremam za predstojeće utakmice i Svetsko prvenstvo, ali nažalost, moraću i ovim da se bavim. O daljim koracima javnost će biti blagovremeno informisana - istakao je Stojković.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Dragan Stojković Piksi

 

Podsećamo, selektor je otkrio  na koga računa za predstojeće utakmice protiv Španije (5. septembar) i Danske (8. septembar). 

Na okupljanju koje je predviđno za ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, u 10 časova, trebali bi da se pojave - golmani: Predrag Rajković (Al Itihad), Đorđe Petrović (Čelsi), Aleksandar Jovanović (Partizan), Marko Ilić (Crvena zvezda), defanzivci: Strahinja Pavlović (Milan), Nikola Milenković (Notingem forest), Srđan Babić (Spartak Moskva), Strahinja Eraković (Zenit), Miloš Veljković (Verder), Jan Karlo Simić (Anderleht), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Aleksa Terzić (Salcburg), vezisti: Saša Lukić (Fulam), Ivan Ilić (Torino), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Kristijan Belić (AZ Alkmar), Marko Grujić (Porto), Lazar Samardžić (Atalanta), Milan Aleksić (Radnički Kragujevac), Andrija Živković (PAOK), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Stefan Mitrović (Verona), napad: Luka Jović (Milan), Petar Ratkov (Salcburg), Mihailo Ivanović (Vojvodina).

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Samo da se zna, hvale se time što zaustavljaju istraživanje lokalnoj kompaniji, svojim komšijama! Brnabić: Ako ovakvi politikanti pobede, Srbija će stati u mestu!
Politika

Samo da se zna, hvale se time što zaustavljaju istraživanje lokalnoj kompaniji, svojim komšijama! Brnabić: Ako ovakvi politikanti pobede, Srbija će stati u mestu!

Predsednica Skupštine Ana Btrnabić prokomentarisala je to što su građani Trstenika, kako je to objavio lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, zaustavili mašine koje su krenule da vrše istraživanje za tehničko-građevinski kamen i to lokalnoj kompaniji iz Trstenika rekavši da će, ako se ova histerija nastavi i ako ovakvi politikanti pobede, Srbija stati u mestu.

30.08.2024

15:47

TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)
Live TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)

Emanuel Makron ponovo je u gostima u Srbiji. Kakve benefite će imati naša zemlja od ove posete? Makron i Vučić govorili su i o kupovini borbene eskadrile borbenih aviona rafal. Kada Srbija dogovori kupovinu novih aviona, onda je to prst u oku Bošnjacima, Hrvatima, ali i opozicionim medijima. Obnavljanje naših vojnih resursa predstavlja opasnost za ceo svet, a kada to rade drugi, to je za pohvalu. Napredak naše zemlje u svakom pogledu nikada nam neće oprostiti. Na ovu temu u "Info jutru"govorio je savetnik predsednika Vlade za nacionlanu bezbednost prof. dr Miroslav Bjegović.

30.08.2024

13:01

Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina
Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miodraga Ž. (44), Nikole A. (37) i još jednog lica za kojim se traga, zbog sumnje da su, kao grupa, neovlašćeno radi prodaje u izjamljenim stanovima držali 224,52 grama opojne droge kokain i 428,92 grama opojne droge kanabis, kao i veliku količinu novca – više od 1.5 miliona dinara, 42.500 evra i drugih deviza.

30.08.2024

15:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."
Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u avgustu mesečno porasla za 0,1 odsto na 6,1 odsto pošto je broj nezaposlenih porastao za 63.000 u odnosu na jul na 2,87 miliona, objavila je danas nemačka Savezna agencija za zapošljavanje sa sedištem u Nirnbergu.

30.08.2024

12:41

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija