• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

05.09.2024

17:14

Bata Mirković pričao Italijanima o Pavloviću: Kombinacija Vidića i Stama!

Starsportphoto

Fudbal

Bata Mirković pričao Italijanima o Pavloviću: Kombinacija Vidića i Stama!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler imao je veliki uticaj na afirmaciju prvotimca Milana.

Došao je Strahinja Pavlović (23) ovog leta u Milan iz Salcburga za 18 miliona evra i odmah oduševio navijače slavnog kluba, ali u sportsku javnost u Italiji. Naš reprezentativac sjajno je odigrao prva dva meča u dresu "roso-nera", a stigao je i da zatrese mrežu protiv Lacija, zbog čega je već postao ljubimac publike.

Zbog toga je medij sa Apenina, ugledni "Tutosport", odlučio da napravi priču o mladom defanzivcu, a da li ima boljeg sagovornika od Zorana Bate Mirkovića (52).

Čuveni as bio je član Atalante i Juventusa, ali je svojevremeno kao šef stručnog štaba Partizana upravo on prvi dao šansu tada talentovanom tinejdžeru. Bio je to 23. februar 2019. godine.

- Da ga ja nisam bacio u vatru, nekom drugom bi to palo na pamet. Odmah sam primetio da je ozbiljan momak, sa željom da radi i napreduje. Oduvek je imao kvalitet, a u međuvremenu se fizički nadogradio. Postajao je sve snažniji iz godine u godinu, sticao iskustvo i sada je u Milanu - kaže Mirković za "Tutosport".

Foto: Reuters

Strahinja Pavlović proslavio prvenac u dresu Milana

Popularni Kalaba je za prvi tim crno-belih odigrao ukupno 57 utakmica, dao dva gola i upisao tri asistencije, a već u januaru 2020. prodat je Monaku za deset miliona evra.

Igrao je još za belgijski Serkl Briž i švajcarski Bazel, pre nego što je preko Austrije i "bikova" ovog leta stigao na "San Siro".

Zbog svoje borbenosti, požrtvovanosti i ogromne želje navijači su ga svuda voleli i poštovali. Vrlo brzo je kupio i poverenje trenera Milana, Paula Fonseke.

Foto: Starsportphoto

Zoran Mirković iz perioda dok je sedeo na klupi Partizana

- Kako Pavlović igra levom nogom, uporedio bih ga sa Đorđom Kjelinijem. Ali, istovremeno ima neke karakteristike Japa Stama i Nemanje Vidića. On je mešavina snažnih tipova. Takođe, važno je da štoperski tandem čini sa nekim s kim će se razumeti. Treba da ima na umu iste stvari i ciljeve kao kao njegov saigrač u poslednjoj liniji - poručuje Mirković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija