• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.09.2024

23:05

Holanđani u ozbiljnom problemu! Zbog štrajka policije otkazana još jedna utakmica!

EPA Images

Fudbal

Holanđani u ozbiljnom problemu! Zbog štrajka policije otkazana još jedna utakmica!

Podeli vest

Meč Ajaksa i Utrehta neće biti na proglamu naredne nedelje ukoliko ne dođe do dogovora između policije i vlasti.

Desetak dana prošlo je od kako su mediji u Holandiji saopštili da će veliki derbi između Ajaksa i Fajenorda biti otkazan. Razlog je činjenica da su policajci najavili početak štrajka za 15. septembar, a zbog toga "kopljanici" neće izaći na megdan ni fudbalerima Utrehta. 

Iako zvaničnih potvrda nema, sve su prilike da će drugo vezano kolo za Ajaks biti otkazano. Fudbalski savez Holandije nada se da bi policija mogla da otkaže štrajk ukoliko dogovori nove uslove poslovanja sa državnim vlastima, ali je kraj krize još uvek daleko.

Situacija bi mogla da se promeni u ponedeljak kada su predstavnici policije najavili sastanak sa vlastima. Tek nakon toga biće poznat dalji raspored mečeva u Holandiji, posebno u Amsterdamu gde su pripadnici policije posebno naoštreni za štrajk. 

"Insistiraćemo kod gradske vlasti Amsterdama da se dozvoli mirno odigravanje meča bez prisustva policije“, rekao je direktor Eredivizije Jan de Jong.

Sličnih problema Eredivizija imala je i prethodne sezone, ali tada do odlaganja mečeva nije došlo već su utakmice igrane pred poraznim tribinama. Budući da Ajaks živi od prodaje karata jasno je da velikanu iz Amsterdama daleko više odgovara odlaganje kako bi utakmice mogle da se odigraju uz prisustvo navijača. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija