• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

07.09.2024

22:45

Liga nacija: Pavlović i Nemačka deklasirali Mađarsku, Holanđani održali čas Bosancima! (VIDEO/FOTO)

profimedia

Fudbal

Liga nacija: Pavlović i Nemačka deklasirali Mađarsku, Holanđani održali čas Bosancima! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Večeras su u okviru A divizije Lige nacija odigrane dve veoma uzbudljive utakmice! Fudbalska reprezentacija Nemačke ubedljivo je trijumfovala nad Mađarskom rezultatom 5:0 (1:0), dok je istovremeno Holandija savladala Bosnu i Hercegovinu sa 5:2 (2:1).

"Panciri" su u uvodnim minutima preuzeli kontrolu nad igrom, pokazali nešto ofanzivniju igru i vršili presing na odbranu rivala. To im se "isplatilo" već u 27. minutu kada je napadač Vest Hema Niklas Filkurg na asistenciju Musijale zatresao mrežu Mađara (1:0).

Gosti su nakon primljenog gola pokušali da se vrate u igru, ali su njihovi napadi bili slabi, a bedem iskusnih Nemaca je lako neutralizovao sve potencijalne pretnje. Domaći tim je nastavio da dominira posedom lopte i kreirao nekoliko prilika, ali je do kraja prvog poluvremena rezultat ostao nepromenjen.

Foto: profimedia

 

Nemci su i u drugom poluvremenu nastavili da "rešetaju" rivala, pošto je 21-godišnji Jamal Musijala preciznim pogotkom duplirao prednost na 2:0. Popularni "panciri" su potom dodatno osvežili igrački kadar, a priliku da zaigra dobio je i nesuđeni srpski reprezentativac Aleksandar Pavlović.

Nedugo zatim, u 66. minutu igre vezista Bajer Leverkuzena Florijan Vic je, ponovo uz asistenciju Musijale, praktično zapečatio sudbinu Mađarske. Nije to Nemcima bilo dovoljno, pa se u strelce upisao i Pavlović, a potom i Kai Havertz sa bele tačke.

 

Mađarska nije imala ni snage, a ni motivacije da izvede ozbiljan napad i barem za nijansu baci senku na večerašnju blamažu, pa je rezultat na kraju meča ostao 5:0.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

U drugom meču Holandija je savladala Bosnu i Hercegovinu ubedljivim rezultatom - 5:2. Domaći su od starta vršili visoki presing i konstantno pretili protivničkom golu. Već u 13. minutu je napadač Mančester junajteda Džošua Zirkzi doveo Holanđane u prednost, posle solidne akcije jedan na jedan sa protivničkim čuvarom mreže.

Bosanci nisu klonuli duhom i ubrzo su uzvratili. Desetak minuta kasnije je Ermedin Demirović izjednačio rezultat na 1:1, nakon što je iskoristio grešku u odbrani rivala i precizno poslao loptu u mrežu.

Međutim, domaći su ponovo poveli u samom finišu prvog poluvremena. U drugom minutu nadoknade je Tijani Rejnders postigao drugi gol za domaći tim, nakon asistencije prvog strelca. Ekipa je sa minimalnom prednošću otišla na poluvreme, a po povratku sa pauze je nastavila sa ofanzivnom igrom. U 56. minutu, napadač Liverpula Kodi Gakpo je povećao prednost na 3:1, zakucavajući loptu u mrežu nakon još jedne sjajne akcije.

Foto: profimedia

 

Bosna i Hercegovina nije odustajala i nastavila je da traži priliku za povratak. Njihovi napadi postali su sve konkretniji, a u 73. minutu je Edin Džeko uspeo da savlada protivničkog čuvara mreže i smanji rezultat na 3:2.

U 88. minutu je Vut Verghost pogotkom potvrdio dominaciju Holandije, da bi svega tri minuta nakon toga Ćavi Simons definitivno stavio tačku na veliki trijumf svoje ekipe (5:2).

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija