• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

08.09.2024

10:28

Nejmar "opljačkao" Arape kao niko! Za jedan meč je uzimao 30 miliona evra, da bi sada pao na lekarskom pregledu! (FOTO)

Reuters

Fudbal

Nejmar "opljačkao" Arape kao niko! Za jedan meč je uzimao 30 miliona evra, da bi sada pao na lekarskom pregledu! (FOTO)

Podeli vest

Godinu dana nakon iznenađujućeg transfera u Al Hilal, koji je vredan vrtoglavih 90 miliona evra, brazilska zvezda Nejmar i dalje ne uspeva da ostavi značajan trag na terenu.

Iako je njegov dolazak u Saudijsku Arabiju najavljen kao veliki iskorak za tamošnji fudbal, realnost je daleko od očekivanja.

Ugovor od 300 miliona evra za dve sezone delovao je previše primamljivo da bi ga Nejmar odbio, ali njegova statistika pokazuje koliko su Saudijci zapravo "platili" za njegov učinak – odigrao je samo pet utakmica, ukupno provevši 386 minuta na terenu pre nego što je povredio ukrštene ligamente kolena u oktobru prošle godine.

Foto: Reuters

Nejmar

Od tada, Nejmar nije zaigrao, a njegova rehabilitacija traje znatno duže nego što se očekivalo. Prosečan povratak na teren nakon ovakve povrede iznosi od šest do devet meseci, ali Brazilac ni posle 11 meseci ne pokazuje znake spremnosti.

Juče je prošao lekarske testove u Al Hilalu, ali ih nije uspešno položio, pa mu predstoji još najmanje dva meseca van terena.

Iako njegov tim beleži izvanredne rezultate i bez njega – osvojili su šampionat i kup Saudijske Arabije, kao i Superkup, a sezonu su otvorili sa dve pobede – Nejmarova budućnost u klubu deluje neizvesno. Saudijski klub ima opciju da produži ugovor na još godinu dana nakon sledećeg leta, ali s obzirom na trenutnu situaciju, to ne deluje realno.

Čini se da je ovaj veliki transfer postao prava noćna mora za Saudijce, jer su za sada dobili vrlo malo od svog velikog ulaganja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!
NEVEROVATNO

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!

Početkom 2024. godine, ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je pokretanje „nacionalnog projekta“ za očuvanje zdravlja stanovništva. Nekoliko meseci kasnije, potpredsednica vlade Tatjana Golikova najavila je inicijativu pod nazivom „Nove tehnologije očuvanja zdravlja“. Istraživački instituti su dobili nalog da izveštavaju o naporima u borbi protiv starenja ćelija, osteoporoze, kognitivnih i senzornijih poremećaja, kao i o jačanju imunog sistema

08.09.2024

17:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija