• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.09.2024

14:35

Ko je ovde lud? Hrvat se dopingovao, suspendovan, pa dobio novi ugovor

profimedia

Fudbal

Ko je ovde lud? Hrvat se dopingovao, suspendovan, pa dobio novi ugovor

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner (23) je pre šest meseci bio pozitivan na doping testu u dva navrata, nije suspendovan, pa je osvojio u nedelju Ju-Es open, dok je nemački Hamburg produžio ugovor sa dopingovanim fudbalerom Mariom Vuškovićem (22).

Sad smo sve videli, izgleda da doping postaje legalan. Hrvatski fudbaler je suspendovan do 2026. godine zbog pada na doping testu. Prvo je imao zabranu igranja do 2024. godine, potom se žalio, tvrdi da nije kriv, ali je ipak dobio rigorozniju kaznu. Neće moći da se bavi fudbalom do jeseni 2026. godine. 

Vušković je 2023. godine dobio dve godine zabrane na sportskom sudu DFB-a. Ponudili su mu da se vrati na teren nakon godinu dana ako prizna krivicu. On to nije želeo da uradi već se žalio Međunarodnom sportskom sudu (CAS), a žalila se i suprotna strana i tražila četiri godine kazne, koju je na kraju dobila. 

Foto: profimedia

Mario Vušković u suzama

 

Važeći ugovor sa HSV-om Hrvat je imao do leta 2025. godine. On je raskinut zbog cele situacije, s tim da je pao dogovor da se novi ugovor potpiše 2026. godine kada se Vušković vrati na teren.

- Mariu želimo da pružimo novu priliku. Znamo da je teško vratiti se profesionalnom fudbalu nakon četiri godine suspenzije. Ali uvereni smo da Mario ima potrebne veštine i duh kako bi se vratio, a mi smo spremni da ga podržimo na najbolji mogući način - poručili su iz kluba.

Inače, HSV veruje u Vuškovićevu nevinost, a sam fudbaler je poručio da će se vratiti spreman.

- Učiniću sve što je u mojoj moći da se vratim bolji nego ikada. HSV je za mene mnogo više od poslodavca, što su pokazali kad su me saigrači iznenadno posetili u Splitu - rekao je štoper prlikom potpisa ugovora.

Foto: profimedia

 

 

Podsećamo, sve je počelo pre dve godine kad je bio pozitivan na EPO, hormon koji reguliše stvaranje eritrocita, odnosno crvenih krvnih zrnaca, kako bi na sebe mogli da vežu kiseonik i ubrzaju oporavak. Vušković se branio da ne zna odakle mu se u krvi našla zabranjena supstanca, kada je kažnjen na dve godine odbio je da se nagodi, pa ćemo ga na terenu videti tek 2026. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!
Politika

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozdravio je odluku Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) da počne sa prijemom građana kroz kampanju "Otvorena vrata katastra", ali i ukazao da su nedovoljna samo dva dana u sedmici predviđena za to, jer radna nedelja traje pet dana, te ponovio da će nadzor nad radom Katastra svakako biti sproveden.

09.09.2024

15:37

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!
Politika

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će do kraja godine sigurno biti puštena u saobraćaj deonica Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje, 54 kilometara brze saobraćajnice Šabac-Loznica, preostalih 5,6 kilometara do Valjeva i oko 40 kilometara Dunavskog koridora koji će, kako kaže, u potpunosti biti završen u septembru sledeće godine, skoro godinu dana pre roka.

09.09.2024

15:23

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija