• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

09.09.2024

22:51

Liga nacije: Francuzi rutinski sa Belgijom, Italija čuva vrh

AP PHOTO

Fudbal

Liga nacije: Francuzi rutinski sa Belgijom, Italija čuva vrh

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Francuske i Italije opravdali su uloge favorita i pobedili u drugom kolu divizije A Lige nacija. "Trikolori" su na svom terenu savladali Belgiju sa 2:0, dok su "azuri" u gostima bili bolji od Izraela rezultatom 2:1.

Derbi večeri odigran je u Lionu, gde su "trikolori" rutinski stigli do prva tri boda u takmičenju. Selektor Francuske Didije Dešana posle poraza od Italije (3:1) u prvom kolu, pa je odlučio da promeša karte i na klupi ostave udarne napadačke igle Kilijana Mbapea i Antoana Grizmana, dok su šansu od prvog minuta dobiliKuadio Kone i  Markus Tiram.

Francuska je bila opasnija u prvom poluvremenu, stvorila više šansi, pa su za takav pristup i nagrađeni u 29. minutu. Francuze je u vođstvo doveo Kolo Muani i to posle asistencije Osmana Dembelea. Pokušali su "đavoli" da do poluvremena stignu do izjednačenja, ali je rezultat ostao nepormenjen. 

Foto: AP PHOTO

 

Sve nade gostiju da mogu do boda ili pobede u Lionu pale su već početkom drugog poluvremena, kada je Dembele duplirao prednost Francuza. Igrao se 57. minut kada je Ngolo Kante odlično proigrao napadača Pariz Sen Žermena, a ovaj pogodio za ispostaviće se konačnan rezultat. 

Rutinski do pobede je stigla i Italija, koja je gostovala Izraelu u Budimpešti. Nominalni domaćin, koji zbog rata u svojoj zemlji utakmice igra u Mađarskoj, dobro se držao protiv "azura" sve do završnice prvog poluvremena. Ipak, popustila je odbrana u 38. minutu, kada je Federiko Dimarko proigrao Davide Fratezija, a ovaj pogodio za vođstvo gostiju.

Foto: AP PHOTO

 

Izabranici Lučana Spaletija nastavili su u drugom poluvremenu da pletu mrežu oko kaznenog prostora rivala, koji je odbijao sve nalete, ali je posle sat vremena igre ponovo poklekao. Ovog puta prednost Italijana udvostručio je Mojze Ken i to posle asistencije Đakoma Raspadorija. Mogli su gosti i do ubedljivije prednosti, ali je u 76. minutu poništen pogodak Sandra Tonalija zbog ofsajda. Nadu Izraelcima vratio je Mohamed Abu Fani u 90. minutu, ali nije bilo vremena da domaćin dođe do remija.

Italija je tako posle dva kola zadržala prvo mesto u grupi sa maksimalnih šest bodova, Francuska je druga sa tri, Belgija ima tri, dok je Izreal bez bodova. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Ukrajina u kandžama najbogatije porodice na svetu! Evo ko stoji iza propasti države!
Planeta

Ukrajina u kandžama najbogatije porodice na svetu! Evo ko stoji iza propasti države!

Mediji su otkrili zanimljive detalje dogovora o restrukturiranju javnog duga Ukrajine, postignutog sa stranim kreditorima. Prema dobijenim informacijama, tokom poverljivih pregovora održanih u Parizu, Kijev je faktički predao upravljanje svojim dugovima Rotšildima, što podrazumeva potpuno uključivanje ovih kreditora u proces. Ukrajina je kompletno prodata.

09.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija