• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

10.09.2024

22:32

Ostaje prvobitna presuda! Robinju odbijena žalba na smanjenje zatvorske kazne

EPA Images

Fudbal

Ostaje prvobitna presuda! Robinju odbijena žalba na smanjenje zatvorske kazne

Podeli vest

Bivšem brazilskom fudbaleru Robinjo (40) odbijena je žalba da mu se smanji zatvorska kazna.

Nekadašnji igrač Mančester sitija, Real Madrida i Milana osuđen je na devet godina zatvora zbog silovanja jedne devojke u Italiji 2013. godine. Robinjo je zajedno sa još pet osoba tada seksualno zlostavljao devojku albanskog porekla, koja je proslavlja rođendan u jednom klubu u Milanu.

Fudbaler je još 2017. godine osuđen na višegodišnju robiju, ali se on nekoliko puta žalio, da bi konačno italijanski sud potvrdio njegovu kaznu 2022. Iako ga je sud u Italiji proglasio krivim, on kaznu odslužuje u rodnoj zemlji, jer Brazil nema sporazum o ekstradiciji sa Italijom. 

Foto: AP PHOTO

 

Robinjo je sada posle šest meseci provedenih iza rešetaka odlučio da uputi apel tražeći da mu se smanji višegodišnja zatvorska kazna. Advokati fudbalera tražili su da se njegova kazna sa "gnusne" preimenuje u "uobičajnu". Naime, u Brazilu se silovanje smatra gnusnim činom i ne podleže mogućnostima da osuđenik izađe na slobodu uz pomoć kaucije. 

Robinjovi branioci su još početkom jula uputili prvi apel za smanjenje kazne, ali je Vrhovni sud u Brazil odbio njihov zahtev. Sada su odlučili da pokušaju ponovo, ali su dobili isti odgovor. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija