• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

13.09.2024

10:14

Peh za srpskog napadača! Ivanović osam nedelja van stroja zbog povrede!

profimedia

Fudbal

Peh za srpskog napadača! Ivanović osam nedelja van stroja zbog povrede!

Podeli vest

Tek što je stigao u Milvol i postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba, srpski fudbaler Mihailo Ivanović (19) doživeo je povredu. Na debi će morati još da sačeka, jer ga očekuje oporavak u trajanju od oko osam nedelja.

Doskorašnji napadač Vojvodine povredio se na treningu uoči prethodnog kola Čempionšipa, a prve procene ukazuju na ozbiljniju povredu zadnje lože. Čelnici londonskog kluba su zabrinuti jer će jedno od najzvučnijih pojačanja u njihovim redovima izostati otprilike dva meseca, iako će preciznija dijagnoza biti poznata tek nakon dodatnih medicinskih analiza.

Prema rečima trenera Milvola, Nila Harisa (41), mladi Novosađanin je juče prošao prvu lekarsku kontrolu u engleskoj prestonici. Sada se čekaju rezultati koji će otkriti tačan stepen povrede, kao i predviđeni period oporavka.

- Ovih dana će Ivanović posetiti specijaliste kako bismo dobili okvirni rok koliko će trajati oporavak. U ovom trenutku to nije jasno, ali tek posle procene lekara ćemo moći da napravimo plan za naredne dane, sedmice ili mesece. Nadamo se da ćemo brzo doći do rešenja i da će odsustvo biti krakotročno -  istakao je Haris na konferenciji za medije.

Foto: profimedia

povređen: Mihailo Ivanović

Podsetimo, mladi napadač je bio na spisku našeg nacionalnog tima za mečeve protiv Španije i Danske u okviru A divizije Lige nacija. Iako se odazvao pozivu selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, Ivanović je zbog povrede bio prinuđen da napusti kamp reprezentacije pre prve utakmice, pa je njegovo mesto zauzeo fudbaler Bazela na pozajmici u Partizanu, Đorđe Jovanović.

- Veoma nam je drago što je Mihailo bio u Srbiji prošle sedmice. To je veoma važno. Znali smo da ide i bili smo oduševljeni jer je to prava privilegija za njega, da kao 19-godišnjak dobije poziv selektora svoje A reprezentacije. Imao je šansu da se upozna sa selektorom, provede neko vreme u tom okruženju, to je veoma važno - dodao je Haris.

Foto: profimedia

Trener Milvola: Nil Haris

Stručni štab Milvola je u završnici prelaznog roka angažovao Ivanovića iz redova "lala" za rekordnih 3.000.000 evra, i tako postavio klupski rekord po visini obeštećenja za nekog igrača. Iako su se u tamošnjim medijima pojavile spekulacije da Ivanović možda nije povređen, iskusni strateg je poručio da su to besmislice. 

- Kad se posmatra sa strane moglo bi da izgleda da je došlo do spora između reprezentacije Srbije i našeg kluba, ali to nije bio slučaj. FIFA pravila su takva da su nacionalni savezi uvek u prednosti u odnosi na klub, kad je reč o obavezama tokom reprezentativnih termina. Naš zadatak je bio da dokumentaciju dostavimo FSS i zato na njega nismo računali za utakmicu protiv Šefild Venzdeja. FSS je želeo lično da se uveri u stepen povrede, Mihailo je takođe želeo u Beograd, jer je velika čast kad dobijete poziv svoje zemlje. Kada su se tamo uverili kakva povreda je u pitanju, pustili su ga da se vrati u Englesku i nastavi po ustaljenoj proceduri. Imamo dobre odnose sa FSS - podvukao je iskusni strateg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Janko je mali genijalac! Niže zlato iz fizike i hemije
Društvo

Janko je mali genijalac! Niže zlato iz fizike i hemije

Iako je Matematičku gimnaziju Janko Popović upisao zbog matematike, sada su mu priotitet fizika i hemija. Da odluči šta će da studira ima još godinu dana. I još toliko vremena za međunarodne srednjoškolske olimpijade. Najdraža priznanja su mu dve medalje sa hemijske i jedna sa naučne olimpijade.

13.09.2024

10:31

TV

Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana
Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana

"Tražim maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi" Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

13.09.2024

09:26

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49