• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

17.09.2024

09:45

Bivši kapiten ostaje veran Partizanu: Navijaću za Benfiku protiv Zvezde!

Starsportphoto

Fudbal

Bivši kapiten ostaje veran Partizanu: Navijaću za Benfiku protiv Zvezde!

Podeli vest

Želim Crvenoj zvezdi sreću u Ligi šampiona, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, poručio je bivši kapiten Partizana, Lazar Marković (30).

Izabranici Vladana Milojevića u četvrtak (18.45, Arena premijum 1) dočekuju ekipu Benfike, u okviru prvog kola renomirane grupne faze Lige šampiona.

Predstojeća utakmica bila je motiv portugalskim medijima da stupe u kontakt sa bivšim igračem lisabonskog kluba, koji je dao opširan intervju, te odmah istakao da će njegove simpatije biti naklonjene Benfiki, a ne ekipi iz Beograda.

- Navijač sam Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, ne zbog Crvene zvezde - istakao je Marković kroz smeh u razgovoru za "Zero zero".

Nekadašnji kapiten kluba iz Humske poručio je da bi bila podeljena osećanja, ukoliko bi umesto Zvezde, Partizan igrao na predstojećem susretu.

- Da Partizan igra, bila bi veoma pomešana osećanja. Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da dođem na utakmicu jer sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali pokušaću da gledam prenos - istakao je bivši as crno-belih u razgovoru za portugalski portal "Zero zero".

Foto: profimedia

Desno: Lazar Marković

U nastavku razgovora nizao je reči hvale o bivšem klubu i istakao kakve ga uspomene vežu za Benfiku.

- Sve uspomene su sjajne! Osvojili smo tri trofeja - prvenstvo, kup i liga kup, stigli smo do finala Lige Evrope (Sevilja pobedila na penale)... Ta sezona mi je u najlepšem sećanju, pogotovo jer mi je bila prva van Srbije. Još sam u kontaktu sa nekim igračima i gledam sve utakmice Benfike. Zaista mi se sviđa Benfika, to je klub za koji navijam. Bio sam tamo samo godinu dana, ali je bilo neverovatno. Bili su to najbolji trenuci u mojoj karijeri do sada - nastavio je Marković u istom tonu.

Upitan je fudbaler Banijasa i ko su najbolji igrači sa kojima je igrao u lisabonskom klubu.

Uf, bilo je dosta kvalitetnih igrača. Oblak, Matić, Fejsa, Niko Gaitan, kapiten Luizao, Maksi Pereira, Garaj, Kardozo, Enco Perez, Lima, Rodrigo... Kvalitet koji smo imali je bio neverovatan - iskren je Marković.

Za kraj, nekadašnji as crno-belih govorio je o tome i da li bi ponovo zaigrao u Portugalu.

- Ne možemo da znamo šta nam budućnost donosi, pogotovo u fudbalu. Ne znam šta će biti sledeći korak, ali zašto da ne? Portugal je fudbalska regija i jako mi se sviđa kao zemlja. Sada sam u Emiratima, ali ko zna... - podvukao je Lazar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija