• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

17.09.2024

05:41

Kreće Liga šampiona od 16 milijardi evra!

epaimages

Fudbal

Kreće Liga šampiona od 16 milijardi evra!

Podeli vest

Krem klupskog fudbala kreće u borbu za popularni "ušati pehar" u novom formatu i sa 36 predstavnika, a vrednost takmičenja oborila sve rekorde.

Fudbalski spektakl vredan 16 milijardi evra večeras startuje i to u novom formatu! Vrtoglavu zbirnu sumu vrednosti svih klubova učesnika nove Lige šampiona objavio je portal specijalizovan za transfere i finansije u fudbalu "Transfermarkt" i tako potvrdio obaranje prethodnog rekorda od 15 milijardi prošle godine. Pored toga, novinu predstavlja učešće 36 timova, za razliku od tradicionalnih 32, a takmčiće se po dosad nezabeleženom sistemu.

Noviteti i promene

Učesnici elite više nisu podeljeni po grupama i neće igrati dva meča sa jednim rivalom, već je na nedavnom žrebu svaki tim dobio osam protivnika. Protiv četvorice će igrati kod kuće, a protiv isto toliko timova u gostima. Biće formirana jedinstvena tabela na osnovu koje će osam najbolje plasiranih timova izboriti učešće u osmini finala, dok će se timovi od devete do 24. pozicije boriti kroz baraž za popunu preostalih osam mesta.

Foto: epaimages

Zlatan Ibrahimović opušten pred derbi

 



Za gledaoce širom Evrope i sveta biće uživanje što će mečevi Lige šampiona biti igrani u tri dana tokom nedelje, odnosno utorkom, sredom i četvrtkom. Tako će početak nikad skupljeg fudbalskog takmičenja obeležiti derbi Milana i Liverpula (Arena 1 premijum 21.00) u prvom kolu. Reč je o timovima koji su u finalu 2005. odigrali jednu od najspektakularnijih utakmica u istoriji takmičenja, a slavili su engleski "crveni".

Vodeće domaće i svetske kladionice smatraju da je Liverpul ponovo bliži pobedi, pa na slavlje gostiju nude kvotu dva, dok eventualni trijumf Milana, čije će boje braniti naš reprezentativac Strahinja Pavlović, vrednuju kvotom četiri.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula

 



Trener "rosonera" Paolo Fonseka priznao je da je i tokom utakmice sa Venecijom prošlog vikenda (4:0) razmišljao o Englezima i startu Lige šampiona.

- Moram da budem iskren, razmišljao sam o duelu sa Liverpulom tokom utakmice sa Venecijom. Dobro znam koliki značaj imaju derbi mečevi. Duel sa Liverpulom će biti jako težak, ali već sam počeo da pripremam taj susret. Znam koliko bi pobeda značila navijačima, pa želimo upravo to da im pružimo. Čeka nas mnogo posla, ali domaći teren je velika prednost - objasnio je strateg iz Portugala.

Glupe greške

S druge strane, čuveni "redsi" sa "Enfilda" stižu u Milan nakon neočekivanog poraza od Notingem Foresta u 4. kolu Premijer lige (1:0), a menadžer Arne Slot ističe da njegovi igrači moraju da poprave mnogo toga.

- Kao i uvek, gledamo samo sebe, a trenutno nismo na željenom nivou. Previše grešaka pravimo, gubimo loptu na našoj polovini i komplikujemo sebi život bez potrebe. To nije igra kakvu naši navijači od nas očekuju. Moramo da pazimo na loptu i da vrednujemo svaki posed. Protivnik je jako opasan iz kontre, izuzetno su brzi i zato bi svaka greška mogla biti fatalna po nas - istakao je Holanđanin.

Foto: profimedia

Dušan Vlahović

 

Vlahović na PSV

Najviše pažnje izaziva duel Milana i Liverpula, ali dobar fudbal očekuje nas na terenima širom Evrope. Aktuelni prvak Lige šampiona Real Madrid ugostiće neugodnu ekipu Štutgarta, dok će Juventus predvođen Dušanom Vlahovićem na teško gostovanje u Ajndhovenu.

 

LIGA ŠAMPIONA

1. kolo

Utorak
Juventus - PSV 18.45
Jang bojs - Aston Vila 18.45
Bajern - Dinamo ZG 21.00
Milan - Liverpul 21.00
Sporting - Lil 21.00
Real Madrid - Štutgart 21.00


Sreda
Bolonja - Šahtjor 18.45
Sparta P - Salcburg 18.45
Seltik - Slovan 21.00
Klub Briž - Dortmund 21.00
M. siti - Inter 21.00
PSŽ - Đirona 21.00


Četvrtak
Crvena zvezda - Benfika 18.45
Fejenord - Leverkuzen 18.45
Atalanta - Arsenal 21.00
Atletiko M - Lajpcig 21.00
Brest - Šturm 21.00
Monako - Barselona 21.00

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)
Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

16.09.2024

22:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija