• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

15.09.2024

19:49

Binić veruje u podvig: Puna "Marakana" je recept za Ligu šampiona!

Miloš Rafailović

Crvena zvezda

Binić veruje u podvig: Puna "Marakana" je recept za Ligu šampiona!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić izjavio je uoči meča sa Benfikom u Ligi šampiona da su navijači 12. igrač "crveno-belih".

Crvena zvezda će u četvrtak od 18.45 časova dočekati Benfiku u prvom kolu Lige šampiona.

- Samo ime govori šta je 'Marakana'. To je jedan stadion gde je posebna atmosfera, imamo navijače koji su naš 12. igrač. Na tom stadionu su padale velike ekipe, velika fudbalska imena. Bez publike i bez onog navijanja Zvezdinih navijača to ne bi bilo to. Upravo je to onaj poseban osećaj na terenu, kad znaš da ti drže leđa i strah, da su do poslednjeg momenta uz tebe, a to daje uvek dodatni motiv za igru - rekao je Binić, prenosi zvanični sajt Zvezde, a potom dodao.

- Navijanje zavisi od terena. Mi na njemu pravimo atmosferu i našom igrom dajemo navijačima elan. Uvek su tu da te dodatno podignu i pomognu - dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

On je istakao da Zvezda ima tim da se suprotstavi velikim evropskim ekipama.

- Važno je da Zvezda već duže vreme igra Evropu. Marakana će biti puna, ona je uvek ispunjena. Zvezda pravi tim da se suprotstavi ekipama iz Evrope. Imamo jedan peh, mnogo bi nam značilo da je prvenstvo jače. Zvezda je napravila dobar tim, dobili smo dosta na brzini sa poslednjim pojačanjima. Nadam se da ćemo sa ova tri nova igrača imati ubojitiji napad, više šansi, a naravno i više golova - rekao je Binić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Binić je naveo da je Zvezda spremna za iskorak u Evropi.

- Mi smo preskočili neke domaće okvire. Sada gledamo da pratimo evropske ekipe i da tu pomrsimo račune koliko je moguće. Važno je da igramo Evropu, a naravno da se i plasiramo dalje. Ekipa je u stvaranju, dosta igrača je došlo u poslednjem momentu upravo za LŠ - istakao je Binić.

On je rekao da novi format Lige šampiona neće uticati na crveno-bele.

- Igra se onako kako izvučeš protivnika. Nema više prednosti u gostima i revanš utakmica. Možda je Zvezda tu malo u lošijem položaju, posebna je naša Marakana. Ukoliko ostvariš pozitivan rezultat na strani, lakše možeš da sačuvaš kod kuće zbog neverovatnih navijača - istakao je Binić.

On nije želeo da izdvoji pojedince, pošto kolektiv Zvezdu vodi do pozitivnog rezultata.

- Najviše očekujem od napadača, nebitno je ko postigne gol. Igrati dobro i dati sve od sebe je najvažnije. Neko je tog dana bolji, ali kada sve date od sebe to vam se uvek vrati - dodao je Binić.

Crvena zvezda će na svom terenu dočekati i Barselonu u Ligi šampiona.

- Eto šta LŠ donosi Zvezdi. Koliko veliki klubovi dolaze u našu zemlju. Svako vreme je nekako svoje, tada je bio Maradona, zatim Mesi, a sada imate Jamala. Mi lako igramo sa ekipama koje se nadigravaju. Nama je teže da igramo sa Nemcima i ekipama sa tih prostora, za razliku od Španaca koji igraju lepršav fudbal. U svaku utakmicu se mora ući sa pobedničkim duhom, ako se izgubi pruži se ruka i nastavi dalje - naveo je Binić.

On je priznao da se rado seća mečeva sa Bajernom iz 1991. godine u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

- Naravno da su najbitnije utakmice one u LŠ i finale. Najdraži meč mi je protiv Bajerna iz Minhena kod kuće, a ako govorimo o gostujućim, takođe Bajern u gostima. Stalno su nam pravile problem takve ekipe, a mi smo svetu pokazali da postoji rešenje i za to što oni imaju. Borbenošću, hrabrošću i davajući sve od sebe smo došli do pozitivnog rezultata - zaključio je Binić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)
Društvo

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)

Srbija je odlučna da nastavi da pravi važne korake u očuvanju nacionalnog identiteta. U okviru inicijative Fondacije “Za srpski narod i državu” uskoro će biti započet proces digitalizacije zvaničnih verzija svih zastava Srbije, od istorijskih do savremenih, što omogućava trajno čuvanje, jednostavniji pristup i lakšu promociju ovih nacionalnih simbola u modernom digitalnom dobu.

15.09.2024

19:54

TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)
Live TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)

Dragan Đilas već deset godina kontroliše skoro sve manje stranke, što novcem, što uticajem. Kontroliše kompletnu garnituru opozicionih medija, a svako ko mu se suprostavi biva satanizovan u njima. Da li je on "crna rupa" opozicije? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" su govorili direktorka "Studija B" Ivana Vučićević, poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić Kena i predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

15.09.2024

20:00

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija