• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.09.2024

21:54

Zvezda otaljala posao pred Benfiku! Napredak rutiniran na "Marakani"!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda otaljala posao pred Benfiku! Napredak rutiniran na "Marakani"!

Podeli vest

Crveno-beli igrali sa pola gasa i savladali "čarapane" sa 2:0 na proslavi 61. rođendana najvećeg srpskog stadiona.

Reprezentativna pauza na "Marakani" je gotova, a Crvenu zvezdu polako trese groznica pred start Lige šampiona. Branilac titule u Superligi je uoči duela sa Benfikom na početku novog formata elitnog takmičenja imao obaveza u domaćem šampionatu i uspešno je obavila posao. Napredak je savladan rutinski na krilima Bruna Duartea i Mirka Ivanića, ali se stiče utisak da je četa Vladana Milojevića mislima već uveliko okrenuta Benfici - 2:0 (1:0). 

Crveno-beli su, žargonski rečeno - otaljali posao. Napredak je bez ispaljenog metka poražen na "Marakani", a Zvezda je igrala koliko joj je bilo dovoljno da bez drame dođe do sva tri boda i u dobrom raspoloženju dočeka meč sa "orlovima" narednog četvrtka. 

Posle samo 15ak sekundi igre na "Marakani" novopridošli član srpskog šampiona - Silas, je umalo postigao prvenac u crveno-belom dresu. Reprezentativac DR Konga iskoristio je svoju brzinu, pobegao čuvarima i gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac zaustavio golman Napretka. Nekoliko minuta kasnije, još jedan novajlija u sastavu Vladana Milojevića - Rade Krunić, oprobao je svoj udarac sa distance, no, njegov pokušaj blokirali su Kruševljani. 

Foto: Starsportphoto©

 

Kako je utakmica odmicala tako je pritisak Zvezde opadao, taman kada se činilo da su "čarapani" pronašli svoj ritam crveno-beli su poveli. Silas i Duarte su kombinovali po levom boku, brzonogi ofanzivac ušao je u prostor, poslao centaršut, a lopta je na putu ka kaznenom prostoru pogodila u ruku jednog od defanzivaca Napretka. Sudija Pavle Ilić nije imao dilemu, odmah je pokazao na belu tačku. Bruno Duarte je preuzeo odgovornost i doneo prednost domaćinu - 1:0. 

Sve do starta drugog poluvremena mreže su mirovale kada je Crvena zvezda duplirala prednost. Timi Maks Elšnik poslao je centaršut iz kornera, a nakon slabe reakcije gostiju lopta je pala na nogu Mirku Ivaniću koji je rutinski sproveo u mrežu. 

Na isteku jednog časa igre Milojević je promešao karte pred duel sa Benfikom, na teren je poslao Dalsija, Radonjića i Šerifa kako bi sa što više raspoloženih igrača dočekao start grupne faze u Ligi šampiona. Ipak, delovalo je da su se crveno-beli zadovoljili vođstvom od 2:0 i do kraja meča - otaljavali posao.

Pet minuta pre kraja utakmice Napredak je ostao sa igračem manje kada je Uroš Ignjatović dobio direktan crveni karton nakon gaženja Seola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45