• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.09.2024

10:31

Nemate tu mržnju, stadion gori, u Beogradu je ludo... Milenković pričao Englezima o večitom derbiju

profimedia

Fudbal

Nemate tu mržnju, stadion gori, u Beogradu je ludo... Milenković pričao Englezima o večitom derbiju

Podeli vest

Nikola Milenković, kapiten reprezentacije Srbije i štoper Notingem Foresta, pred meč sa Liverpulom (16.00) na "Enfildu" prisetio se večitog derbija.

Navijači Liverpula su među najboljima na svetu, prave atmosferu za pamćenje, ali je Englezima Milenković pred meč u Liverpulu pričao o "delijama" i "grobarima", o srpskom večitom derbiju. Nemaju Engezi to što Srbija ima!

- Atmosfera na beogradskom derbiju je luda, ali sam zaista uživao. Na dan derbija u Beogradu, sve staje u gradu. Toliko je policije svuda okolo, a navijači se sukobljavaju na ulicama. Stadion izgleda kao da gori, često tako i jeste, jer navijači gostujuće ekipe pale stolice. U Engleskoj nemate tu mržnju. Ovde imate mnogo strasti prema igri i svojim klubovima. Zaista uživam u atmosferi na engleskim stadionima, ali u Srbiji je luđe. Partizan i Crvena zvezda dele isti grad i dva stadiona su udaljena samo 800 metara. Ali može biti i divno iskustvo, posebno kada pobedite.  Ne može bolje od toga da osvojite titulu sa Partizanom, a onda da u finalu kupa pobedite Crvenu zvezdu. Tada mi se ostvario san - ispričao je Milenković engleskim medijima.

Foto: profimedia

Nikola Milenković pričao Englezima o večitom derbiju

 

Milenković je kao igrač partizana dao gol Zvezdi u finalu Kupa 2017. za duplu krunu, da bi potom prešao u Fiorentinu.

- Bio je to veliki uspeh za dete koje je odraslo u Partizanovoj akademiji, da osvoji duplu krunu sa Partizanom, posebno protiv Crvene zvezde. Da postignem pobedonosni gol u finalu kupa pre nego što pređem u Fiorentinu, to je bio san koji se ostvario za mene.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa večitog derbija

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

 

 

Još jednom je potvrdio i ko mu je bio idol. Kaže da je Nemanja Vidić najbolji srpski defanzivac ikada.

- Moj uzor je bio Nemanja Vidić. On je najbolji srpski defanzivac ikada i legenda Mančeste junajteda. Odrastao sam gledajući ga na "jutjubu". Gledao sam skoro svaku njegovu utakmicu. Još uvek imam dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom kod kuće, koji sam nosio kao dete dok sam igrao fudbal na ulici. Mnogo sam naučio samo gledajući Nemanju, ali su nam se karijere mimoišle i nikada nisam imao priliku da ga upoznam, ali se nadam da će se to jednog dana desiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45