• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.09.2024

11:55

Tunel, navijači, puna "Marakana"...  Filipović isprepadao fudbalere Benfike pred dolazak u Beograd

Starsportphoto

Fudbal

Tunel, navijači, puna "Marakana"... Filipović isprepadao fudbalere Benfike pred dolazak u Beograd

Podeli vest

Zoran Filipović je bivši fudbaler i trener Crvene zvezde, legenda kluba, ali je i u redovima Benfike proveo tri godine, pa ne čudi što su ga Portugalci pozvali pred meč dva tima na stadionu "Rajko Mitić" (18.45, Arena 1 premijum) na startu Lige šampiona.

Pomno prati Filipović šta se dešava u redovima bivšeg kluba, pa upozorava Portugalce da im neće biti lako u Beogradu. Crveno-beli su spremni za takmičenje u eliti, a nijedna ekipa koja dolazi u Beograd ne sme unapred da ukalkuliše bodeve.

- Zvezda ima velike ambicije u Ligi šampiona, u finišu prelaznog roka došlo je nekoliko važnih igrača. Dobro su se pojačali. Bolji su nego pre, kao ekipa su jaki kada igraju u Beogradu - rekao je Zoran Filipović u interjuu za portugalski portal Abola.

Pitali su Portugalci našeg trenera za čuveni tunel na "Marakani" kroz koji igrači moraju da prođu pre izlaska na teren.

- Da, tunel, pun stadion, navijači Zvezde bodre svoj tim, ceo stadion, naprave takvu atmosfera koja utiče na svaki protivnički tim. Benfiki će, kao i svakom drugoj ekipi koja dođe, biti teško, atmosfera je napeta, ali to je sjajno za fudbal. Videćemo kako će biti igračima, jer će biti drugačije nego kad igraju kod kuće, u Lisabonu. Verujem da su igrači Benfike navikli na pritisak i takvu atmosferu, teške uslove. Moraju da pokažu karakter.

Foto: Starsportphoto

Slavlje fudbalera Zevzde

 

Iako su fudbaleri ekipe iz Lisabona navikli da igraju pred 60.000 ljudi, Filipović ih upozorava da to nije istao kao kad igraju na "Marakani".

- Siguran sam da će im biti teško s obzirom na navijače i kvalitete Crvene zvezde. Ali, Benfika uvek mora da ide na pobedu. Lažu će to biti druga utakmica, mora da pobedi u Ligi šampiona. To je veliki klub, svaki igrač mora da da sve od sebe, ali i protivnici će imati veliki motiv. 

Kladionice smatraju da je Benfika apsolutni favoriti, Filipović se ne slaže.

- Nema favorita. Bilo je promena u obe ekipe, Benfika je promenila i trenera. Ljudi misle da bi Zvezda mogla do iznenađenja, ali Benfika ima sjajne igrače sa individualnim kvalitetima. Teško je reći.  

Foto: profimedia

 

 

Zvezda je u generalnoj probi pred Benfiku pobedila Napredak sa 2:0, dok su Portugalsi posle preokreta deklasirali Santa Klaru sa 4:1. Na klipu ekipe iz Lisabona debitovao je novi trener Bruno Laž, koji je stigao u klub samo sedam dana pre duela  sa šampionom Srbije. Laž je vodio Benfiku i u sezoni 2019/20, a prošle nedelje je na klupi nasledio Nemca Rogera Šmita koji je dobio otkaz zbog lošeg starta "orlova“ u novoj sezoni.

- Rano su primili gol, ali su pokazali karakter, dosta su trčali, Benfika igra napadački fudbal, zaslužila je pobedu. Postigli su četiri gola, a mogli su i više. Bilo je važno dobiti taj meč posebno zbog pritiska koji je oko ekipe poslednjih nedelja, sad ima više samopouzdanja - jasan je bio srpski trener.

Iskusni stručnjak veruje da bi Mirko Ivanić mogao da bude Zvezdin junak u meču sa Benfikom.

- Sjajan je i u dobroj formi. S druge strane u ekipi Benfike Di Marija je izvanredan fudbaler koji može da odluči utakmicu, inteligantan igrač. Sviđaju mi se turski fudbaler Kerem Akturkoglu i mladi Portugalac Antonio Silva. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Nemanja Radonjić se nedavno vratio u Zvezdu, a pre tri godine je nosio dres Benfike, odigrao je 11 utakmica i postigao jedan gol.

- Još nije u formi, ali će sigurno biti izuzetno motivisan. Ne verujem da će igrati od prvog minuta,  verovatno će ući sa klupe jer još uvek nije u idealnoj formi. Ali, on je adut za budućnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija