• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

24.09.2024

13:00

Lalatović blista na klupi Mladosti: Pobeđivaćemo dok Bog bude tako hteo

Starsportphoto

Fudbal

Lalatović blista na klupi Mladosti: Pobeđivaćemo dok Bog bude tako hteo

Podeli vest

Svima je gore zapisano, sve pobede i svi porazi, a naša serija trajaće dok onaj gore bude tako hteo, kaže Nenad Lalatović, čija je ekipa apsolutni hit Superlige Srbije sa pet uzastopnih pobeda.

Svima su negde gore zapisane i pobede i porazi, pa tako ćemo i mi da nižemo trijumfe dok Bog bude tako hteo, poručuje trener Mladosti iz Lučana Nenad Lalatović u razgovoru za Informer. Jedan od trenera koji je promenio najviše klubova u Srbiji pravi je hit ove sezone.

Preuzeo je Lučance 12. avgusta, dva dana pošto su izgubili kod kuće od novog superligaša Tekstilca iz Odžaka (2:1), a onda je napravio čudo!

Brojao do 204

Mladost je vezala pet pobeda i sad drži drugo mesto na tabeli sa OFK Beogradom, pošto i jedni i drugi imaju po 19 bodova nakon devet odigranih utakmica.

- Činjenica je da sam igračima vratio veru. To je, između ostalog, i posao trenera. Ovo je iskusan tim, to su igrači sa lepim karijerama. Trebao im je mali podstrek. Bitna je i hemija, sve ono iz svlačionice - drugarstvo, tim i pozitivu da prenesemo na teren. Svaku utakmicu daju 101 posto sebe i to je takođe recept za uspeh. Idemo od utakmice do utakmice, ne idemo mnogo unapred. Imam 204 pobede u karijeri, to neko nema ni za deset godina karijere. Trener mora da zna svoj posao, ali je bitan i kolektiv. Mi smo jaka, pozitivna grupa, a igrači znaju da ispune zahtev trenera - kaže Lalatović.

Lučanci su u aprilu 2021. godine takođe vezali pet pobeda u prvenstvu i to im je najduži niz trijumfa u Superligi ikad. Navijači se sad pitaju do kad će trajati aktuelna serija...

- Dok Bog bude hteo. Svima je gore zapisano. I pobede i porazi. Ima malo i do nas i da svako svoje zadatke odradi na terenu. Svakako, nadam se da će što duže da potraje serija pobeda. Svestan sam da ne možemo svaku utakmicu da pobedimo, ali i kad izgubimo, bitno je da se vratimo i nastavimo da radimo na pobedama na sledećoj utakmici - objašnjava temperamentni stručnjak.
Najveći izazov do sad imaće u narednom kolu, kad u Lučane dođe Partizan. Crno-beli su loše počeli sezonu i sad im je svaka utakmica u prvenstvu "na nož". S druge strane, dvojica trenera su se u prošlosti pokazala kao pravi penicilin za klub iz Humske. To su Milorad Kosanović i Nenad Lalatović, koji je najmanje dva puta direktno uticao da "parni valjak" zariba kad je bio nadomak titule.

 

Pejović na vrhu liste strelaca


Nije samo Mladost u vrhu superligaške tabele već je i jedan od njenih najboljih fudbalera Aleksandar Pejović u vrhu liste strelaca! Iako je reč o defanzivnom veznom igraču, Pejović je trenutno na deobi prvog mesta na listi strelaca sa pet pogodaka ove sezone. Dao je gol Jedinstvu iz Uba, TSC-u, Napretku i dva komada Radničkom iz Kragujevca, a upisao je i dve asistencije.

 

 

Statistika kaže da je u trenerskoj karijeri najčešće vodio ekipu upravo protiv Partizana, i to 29 puta. Ostvario je čak devet pobeda uz pet remija i 15 poraza, a takvim učinkom protiv crno-belih retko ko može da se pohvali.

- Partizan je favorit. Imaju mnogo stranih igrača, dobar tim, veći budžet za 20 posto u odnosu na nas. Biće to utakmica za našu dušu. Daćemo sve od sebe i idemo na pobedu - podvlači Lalatović.

Neka čeka Evropa 

Osvajanjem četvrtog mesta u prvenstvu u sezoni 2016/17. Mladost je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Naredne sezone prvi put se našla na međunarodnoj sceni, ali je na startu kvalifikacija za Ligu Evrope ubedljivo poražena od azerbejdžanskog Intera iz Bakua porazima 3:0 u Lučanima i 2:0 u gostima. 

Navijači Mladosti nadaju se da je Lalatović čovek koji će ih ponovo odvesti u Evropu.

- Voleo bih, naravno, ali moram da budem realan. Sada mi je cilj da dođemo do plej-ofa, a onda da vidimo koliko nam beži Evropa - kaže Lalatović.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30