• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.09.2024

22:00

Superliga:  Pazarci konačno do pobede, goleada OFK Beograda, TSC kroz iglene uši, Nišlije i Voša podelili bodove!

Starsportphoto

Fudbal

Superliga: Pazarci konačno do pobede, goleada OFK Beograda, TSC kroz iglene uši, Nišlije i Voša podelili bodove!

Podeli vest

U večerašnjim okršajima desetog kola Superlige Srbije, OFK je pobedio ekipu IMT-a rezultatom 4:3 (2:1), TSC je trijumfovao nad Čukaričkim 2:1 (1:1), Novi Pazar savladao kragujevački Radnički sa 2:0 (1:0), dok je Vojvodina remizirala sa niškim Radničkim - 3:3 (0:0).

OFK Beograd nastavlja da melje! Plavo-beli uživaju u rapsodiji koja je teško zamisliva za bilo koji novopromovisani tim. Od odlaska Aleksandra Kahvića u Ulm, zaječarski Beograđani ostali su neporaženi, a večerašnja pobeda bila je njihova četvrta uzastopna. Golove za ekipu sa Karaburme upisali su đak Crvene zvezde Nikola Mituljikić u 27, Aleksej Vukičević u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, kao i Gleofilo Vlajter koji je zatresao mrežu protivničke ekipe u dva navrata, najpre u 58, a potom i u 60 minutu.

Prvi pogodak za goste postigao je Maksime Kuto u 16. minutu, a potom i u 76. minutu sa bele tačke. Pre toga, Nikola Krstić je u 73. minutu smanjio na gol razlike.

Iako su domaćini dominirali tokom meča, tim Milana Stojanoskog uspeo je da iskoristi nepažnju defanzivne linije na početku meča. Nikola Glišić je poslao loptu u šesnaesterac, koja je nakon odbijanja završila kod Kuta, a ruskom fudbaleru je preostalo da je samo spakuje u gol, što je uradio. Krunićeva ekipa brzo je preokrenula meč zahvaljujući đacima srpskog šampiona, Mituljikiću i Vukičeviću, koji su iskoristili greške u odbrani "traktorista" i došli do vođstva.

Goleada je nastavljena i tokom drugog poluvremena. Presing OFK-a isplatio se zahvaljujući internacionalcu Surinama Gleofilu Vlajteru, koji je postigao dva gola nakon asistencija Ebenezera Anana i Aleksandra Đermanovića. Ipak, "romantičari" su pred kraj malo popustili i zbog "rupa" u postavi, primili dva gola. Prvo je Nikola Krstić u 73. minutu smanjio na 4:2, a zatim je Kuto uspeo da realizuje penal za konačnih 4:3. 

Usledile su potom dve utakmice odigrane u terminu od 18 časova. U prvoj je ekipa TSC-a savladala Čukarički rezultatom 2:1 (1:1), dok je istovremeno Novi Pazar porazio niški Radnički ubedljivim rezultatom 2:0 (1:0), i tako upisao tek treću pobedu u novoj sezoni domaćeg šampionata.

Pobedu ekipi iz Bačke Topole doneli su Aleksandar Ćirković u 5. minutu i Ifet Đakovac u 56. minutu, dok je Mihajlo Cvetković smanjio rezultat za "brđane" u 37. minutu.

Meč je bio nepredvidiv i zanimljiv za gledati. Ipak, senku na epitet odlične utakmice bacila su dva crvena kartona u samoj završnici susreta. Sambu Sisoko je izbačen iz igre u 90+5. minutu zbog prekršaja, a tri minuta ranije, Mateja Đorđević je doživeo istu sudbinu. 

Na drugoj strani, klub kraj Jošanice zabeležio je prvu pobedu posle četiri kola, zahvaljujući špicu Urošu Đuranoviću, koji je u 29. minutu na asistenciju Rodnija Anvija zatresao mrežu gostiju. Trijumf plavo-belih potvrdio je Filip Bačkulja u sedmom minutu nadoknade, i tako signalizirao da se u Sandžak vraća prošlogodišnja forma, kakvu su na stadionu u Novom Pazaru očekivali još početkom ove sezone. 

Za kraj večerašnjih utakmica desetog kola Superlie Srbije, Vojvodina je podelila bodove sa niškim Radničkim - 3:3 (0:0). 

Golove za tim sa juga Srbije upisali su internacionalac Jamajke Trivante Stjuart u 57, napadač Vanja Ilić sa bele tačke u 61. minutu i Kamerunac Mbori Jamkam u 90+5. minutu susreta.

Na drugoj strani, u strelce ekipe iz Novog Sada najpre se upisao Dele u 52. minutu, a potom Marko Veličković i Crnomarković u 89. i 90. minutu utakmice.

Nišlije, koje su od samog starta slovile za favorita uspele su da meč privedu kraju sa prednošću, ali je ekipa iz gornjeg doma tabele Superlige Srbije uspela da izjednači rezultat i dođe do prokreta na samom kraju regularnog dela meča. Kada se činilo da je Voša napravila senzaciju, bam, eto gola za Radnički. Par sekundi pre sudijskog zvižduka Jamkam je izvukao Nišlije poraza i "ukrao" bodove ekipi iz Novog Sada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija