• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.09.2024

07:00

(ANKETA) Što u Ligi šampiona nije penal, u Superligi jeste! Da li je Ilić napravio grešku?

printscreen TV Arena sport

Fudbal

(ANKETA) Što u Ligi šampiona nije penal, u Superligi jeste! Da li je Ilić napravio grešku?

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine i Radničkog iz Niša sinoć su remizirali u utakmici desetog kola Superlige Srbije, pošto su na "Karađorđu" odigrali spektakularan meč koji je završen rezultatom 3:3 (0:0). Ipak, krajnji ishod ostaje u senci bizarnog penala koji je arbitar Veljko Ilić dosudio Nišlijama, nakon neobičnog poteza štopera "lala".

Utakmica je bila prava poslastica za navijače obe ekipe, ali je pala u drugi plan zbog atipične situacije koja se dogodila pri rezultatu 1:1 (Bamidele 52, Stjuart 57.).

Naime, golman "stare dame" Dragan Rosić izveo je gol-aut, da bi štoper Seid Korać potpuno nesmotreno zaustavio loptu rukom u svom petercu kako bi je uveo u igru, ne shvativši da je to već učinio njegov saigrač.

Ovaj potez nije ostavio glavnom arbitru Pavlu Iliću drugu opciju, osim da gostima pokaže na belu tačku. Mladi krilni napadač Vanja Ilić iskoristio je "poklon" Novosađana i preciznim pogotkom doveo ekipu sa juga u vođstvo (2:1).

Interesantno, gotovo ista situacija desila se prošle sezone u četvrtfinalu Lige šampiona, na utakmici minhenskog Bajerna i Arsenala. Tada je golman premijerligaša David Raja dodao loptu Gabrijelu, koji je mahinalno zaustavio, uzeo u ruke, a potom ponovo spustio na travu. Brazilac je krenuo da šuta, ali je uvideo grešku, dok se istovremeno i sudija oglasio zviždukom.

Švedski arbitar Glen Niberg, sertifikovani sudija FIFA koji je skoro dve decenije u svom poslu, nije postupio kao Pavle Ilić, već je dopustio da se utakmica nastavi kao da nije došlo do greške. Naravno, bundesligaši su smatrali da su oštećeni, te da je i iskusni Šveđanin progledao "tobdžijama" kroz prste. No, tada se ispostavilo da je on doneo potpuno ispravnu odluku.

Tadašnji strateg minhenske ekipe Tomas Tuhel, nije krio nezadovoljstvo sudijskom odlukom.

- Sudija je napravio veliku grešku što nije dosudio penal zbog igranja rukom. Znam da je to luda situacija, ali oni su spustili loptu, sudija je svirao za nastavak meča, posle čega je defanzivac uzeo loptu u ruke. Ono što nas zaista ljuti je objašnjenje dato na terenu. Sudija je rekao je našim igračima da je to dečja greška i da neće suditi ovakav penal u četvrtfinalu Lige šampiona. Ovo je užasno, užasno objašnjenje. Ljuti smo jer nas je oštetio - poručio je Tuhel nakon pomenute utakmice.

S druge strane, sporni trenutak na proteklom meču između Vojvodine iz niškog Radničkog prokomentarisao je trener "lala", Nemanja Krtolica. Iskusni strateg uopšte nije spominjao sudiju, niti je izrazio bilo kakvu dilemu u vezi s njegovom odlukom, jasno stavivši do znanja da odgovornost za ishod snose njegovi fudbaleri.

- Moram da napomenem da, kada vi dođete na utakmicu i napravite onaj penal koji smo mi sami sebi napravili, a posle jedan i promašite... Ovo je najrealniji rezultat utakmice, izdržali smo neki naboj, gubili 1:2, sačuvali karakter i energiju, poveli sa 3:2, ali jednostavno takve stvari ne treba da se dešavaju - rekao je Krtolica odmah nakon meča.

Foto: printscreen društvene mreže

Trener Vojvodine: Nemanja Krtolica

Odluka sudije, koji je ranije bio umešan u brojne kontroverzne situacije u domaćem fudbalu, postala je glavna dilema čitave priče. Dok pojedini smatraju da je njegov postupak pogrešan, drugi dele mišljenje da je postupio ispravno.

Kakvo je Vaše mišljenje o postupku glavnog arbitra Pavla Ilića?

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija