• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

02.10.2024

16:55

Srbija poslala UEFA spisak sudija! Šestorica naših arbitara konkurišu za najveće utakmice evropskog fudbala!

Starsportphoto

Fudbal

Srbija poslala UEFA spisak sudija! Šestorica naših arbitara konkurišu za najveće utakmice evropskog fudbala!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije dostavio je UEFA predlog liste međunarodnih sudija za narednu godinu, a među izabranima se našlo šest domaćih arbitara koji će nositi srpsku sudijsku zastavu na evropskoj sceni.

Iako je nedavno sklonjen sa jednog evropskog meča, Srđan Jovanović zadržao je svoje mesto na prestižnoj listi.

Prema informacijama koje donosi Sport Klub, lista glavnih sudija ostala je nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu. Pored Jovanovića, koji se i dalje nalazi u elitnoj grupi, tu su i Nenad Minaković, Miloš Milanović, Novak Simović, Danilo Nikolić i Pavle Ilić. Veliki uspeh ostvario je Minaković, koji je skočio u prvu grupu sudija.

Foto: Starsportphoto

Nenad Minaković

Kada je reč o pomoćnim sudijama, došlo je do nekoliko promena. Nakon godine pauze, na listu se vraća Svetozar Živin, dok su nova lica Marko Đuričić iz Kragujevca i Boško Božović iz Pirota. S druge strane, izbrisani su Slobodan Pavlović iz Užica i Bojan Banović iz Beograda.

Preostali UEFA pomoćnici za 2025. godinu su Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Nikola Đorović, Milan Šutulović, Miloš Simović, Milan Pašajlić i Nikola Borović.

Što se tiče VAR sudija, među izabranima su Milan Stefanović, Pavle Tomić, Jelena Cvetković, Lazar Lukić, Momčilo Marković i Aleksandar Živković, koji će pratiti mečeve uz pomoć savremene tehnologije i donositi ključne odluke sa video pregledom.

Srpske sudije nastavljaju da zauzimaju važno mesto na evropskoj sceni, a s obzirom na kvalitet i iskustvo koje poseduju, očekuje se da će dostojno predstavljati Srbiju na najvišem nivou takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Emotivna sećanja na Donu Ares: Majka i Halid Bešlić o njenom životu
Estrada

Emotivna sećanja na Donu Ares: Majka i Halid Bešlić o njenom životu

U specijalnom izdanju emisije "Prvi red" na K1 televiziji, obeleženo je sedam godina od smrti pevačice Done Ares, koja je ostavila neizbrisiv trag u muzičkom svetu i u srcima svojih fanova. Rođena u muzičkoj porodici u Bihaću, Dona je od malih nogu pokazivala izuzetan talenat i ljubav prema muzici. Njena majka se prisetila da je već sa dve godine držala "koncerte" i pevala, a svi su znali da će postati velika pevačica. Za Donu, život je bio ispunjen muzikom i ljubavlju, što najbolje opisuju reči njene majke: "ljubav, muzika, jedinstvena."

02.10.2024

17:01

Srbija