• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.10.2024

20:15

(UŽIVO) LIGA ŠAMPIONA: Vlahović strelac, Juve se vraća u igru! Atletiko na kolenima u Lisabonu! (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

(UŽIVO) LIGA ŠAMPIONA: Vlahović strelac, Juve se vraća u igru! Atletiko na kolenima u Lisabonu! (VIDEO)

Podeli vest

Večeras na programu imamo sedam utakmica, najviše pažnje privlači derbi RB Lajpciga i Juventusa, a vatre će biti i na Ostrvu budući da Aston Vila dočekuje Bajern Minhen, dok će Liverpul na "Enfildu" ugostiti Bolonju.

LIGA ŠAMPIONA UŽIVO REZULTATI: 

ASTON VILA - BAJERN MINHEN  0:0

BENFIKA - ATLETIKO MADRID  2:0 (1:0)

Akturkoglu 13, Di Marija 52p

DIMAMO - MONAKO  1:0 (1:0)
Sučić 45+3

LIL - REAL MADRID  1:0 (1:0)
Dejvid 45+1p

LIVERPUL - BOLONJA  1:0 (1:0)
Mek Alister 11

RB LAJPCIG - JUVENTUS  2:1 (1:0)
Šeško 30, 65p - Vlahović 50

ŠTURM GRAC - KLUB BRIŽ  0:1 (0:1)
Colis 24

UŽIVO 

DRUGO POLUVREME

65. minut - GOOOOOOOOOL! Siguran je Benjamin Šeško - 2:1!

63. minut - PENAL! Nastavljaju se muke Juventusa, Daglas Luis tek što je ušao na teren rukom je reagovao u kaznenom prostoru i obezbedio kazneni udarac za "bikove"! 

59. minut - Juventus ostaje saigračem manje, Di Gregorio je užasno reagovao i rukom udario loptu van kazenog prostora... 

 

 

56. minut - Bajern sve više pritiska poslednju liniju Aston Vile, odmah izmenama reaguje Unai Emeri! 

52. minut - GOOOOOOOOOOL! Siguran je Anhel Di Marija - 2:0! 

51. minut - PENAL! Glavni arbitar na meču Benfike i Atletika dobio je informaciju iz VAR sobe da su "jorgandžije" na nepropisan način zaustavili nalet "orlova". 

50. minut - GOOOOOOOOOOOOL! VLAAAAHOVIIIIIIĆ! Juventus se vraća u igru - 1:1!

 

 

50. minut - Identična situacija kao i u finišu prvog dela igre, mirno je na većini terena! Jedinu šansu imala je Benfika protiv Atletiko Madrida! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: EPAImages

 

PRVO POLUVREME

45+3 minut - GOOOOOOOOOL! "Maksimir" je eksplodirao, sevnula je kontra Dinama, prvi konkretan napad domaćina i odmah gol! Sučić je lobovao nemoćnog Kona - 1:0!

 

 

45. minut - GOOOOOOOOOOL! Lil vodi, Dejvid je bio siguran pošto je loptu poslao na jednu, a Lunjina na drugu stranu - 1:0!

44. minut - PREOKRET! Biće penala za Lil, Kamavinga je očigledno igrao rukom! Loptu na belu tačku stavlja Džonatan Dejvid! 

43. minut - Tražie fudbaleri Lila penal nakon što je udarac Kabelje blokirao Kamavinga. Ipak, glavni arbitar ostao je nem, neće biti kaznenog udarca za "doge". 

40. minut - Potpuno zatišje na stadionima širom Evrope! 

35. minut - Najviše uzbuđenja ima u Lilu, domaćin svim silama pritiska nemoćni Real Madrid. Malo ko se tome nadao, i sam Bruno Genesio govorio je o tome da očekuje poraz u sudaru sa najboljom ekipom sveta u ovom momentu. 

Foto: EPAIMAGES

 

33. minut - Malo je falilo da Bolonja utiša "Enfild" pošto su šanse imali Orsolini i Ndoje! Uspeva Liverpul uz pomoć Alisona i stative da se odbrani, a samim tim i sačuva prednost. 

30. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi još jedan domaćin, Gulači je sjajnom intervencijom otvorio kontru za RB Lajpcig, Loi Openda je povukao i proigrao Benija Šeška za - 1:0! 

 

 

29. minut - Pod opsadom je gol Dinama već više od deset minuta! Nižu se šanse Monaka, ali po natopljenom terenu Nevisić ima lak zadatak da brani udarce. 

27. minut - Malo je falilo da Lil povede protiv Real Madrida! Remi Kabelja je stigao do lopte ispred trapavog Edera Militaa, no, na sreću brazilskog defanzivca brzo je reagovao Andrej Lunjin i raščistio opasnost pred svojim golom, ostaje 0:0! 

24. minut - GOOOOOOOOOOL! Klub Briž dolazi do prednosti na gostovanju u Gracu, Rafael Onjedika je poslao perfektan centaršut za Kristosa Colisa koji preciznim udarcem matira Šerpena - 0:1! 

23. minut - Ništa od gola na "Vila Parku", defanzivac domaćih bio je u ofsajdu, grme zvižduci sa tribina! 

 

 

22. minut - GOOOOOOOOOL! Radost u Birmingemu, Pao Tores donosi prednost Aston Vili protiv Bajerna! Veliko slavlje na tribinama, zapalili su navijači baklje, u transu je i Princ Vilijam - 1:0!

22. minut - Igra se otvoreno u Lilu! Nisu "doge" fascinirane Real Madridom, četa Bruna Genesija napada svim silama aktuelnog šampiona Evrope. 

20. minut - Nižu se šanse Liverpula na "Enfildu", Mohamed Salah je ponovo bio u ulozi asistenta, dobro je gađao i Dominik Soboslaj, no, njegov udarac odlazi pored gola. 

19. minut - Utakmica Dinama i Monaka u Zagrebu igra u užasnim uslovima budući da je trava na stadionu "Maksimir" natopljena vodom. Očigledno je da se akteri meča opasno muče...

Foto: EPAIMAGES

16. minut - Evo ga još jedan gol na "Enfildu", mrežu Bolonje pogodio je Darvin Nunjez, ali je gol Urugvajca poništen zbog minimalnog ofsajda, ostaje 1:0! 

13. minut - GOOOOOOOOL! Domaće ekipe bolje otvaraju meč pošto je nakon Liverpula pred svojim navijačima povela i Benfika! Strelac je Karim Akturkoglu - 1:0! Podsećamo, Turčin je postigao gol i u prvom kolu protiv Crvene zvezde na "Marakani"! 

12. minut - Neverovatno... Nova povreda u sastavu Juventusa, mora Tijago Mota ponovo da menja prinudno, Fransisko Konseisao menja Nika Gonzalesa! 

11. minut - GOOOOOOOOL! Očekivano, Liverpul vodi na "Enfildu" protiv Bolonje! Aleksis Mek Alister dobio je sjajan pas od Mohameda Salaha i iz peterca lagano matirao Skorupskog - 1:0! Inače, ovo je prvi gol za Argentinca u elitnom takmičenju... 

 

 

8. minut - Imala je Benfika veliku šansu da povede protiv Atletiko Madrida. Pavlidis je dobio sjajan pas od Kokčua, no, Jan Oblak uspeva da zaustavi njegov udarac. 

6. minut - Potencijalni problem  za Juventus i to na duge staze... Bremer je doživeo povredu nakon duela sa Loi Opendom, mora Mota da menja, na teren će Federiko Gati, a deluje da je Brazilac teže povređen budući da se drži za koleno. 

4. minut - Totalna inicijativa Liverpula na startu meča protiv Bolonje. Italijani se brane u niskom bloku, tik ispred svog kaznenog prostora, ali su "redsi" uprkos tome imali šansu preko Mohameda Salaha čiji je pokušaj zaustavio Miranda. 

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE MEČEVA 

20:50 - Zvezdin "dželat" iz prvog kola - Benfika, večeras na svom terenu dočekuje Atletiko Madrid, a Bruno Laž odlučio se za sledeći tim: Trubin - Kareras, Otamendi, Arauho, Ba - Kokču, Florentino, Aursnes - Akturkoglu, Pavlidis, Di Marija. 

Madriđani su bili prinuđeni za određene korekcije u odnosu na duel iz prvog kola: Oblak - Himenez, Vitsel, Mandava, Lino - Ljorente, Koke, De Paul - Korea, Grizman, Alvarez.

20:44 - U prva dva meča današnjeg dana Fejenord je savladao Đironu sa 3:2, dok je Atalanta bila ubedljiva i sa 3:0 nadigrala Šahtjor. 

Foto: EPAimages

 

20:41 - Nakon velikog madridskog derbija, trener Reala - Karlo Anćeloti, morao je da rotira za večerašnji duel protiv Lila: Lunjin - Karvahal, Militao, Ridiger, Mendi - Kamavinga, Čuameni - Valverde, Belingem, Vinisijus - Endrik. 

Sa druge strane - Bruno Genesio, nije imao mnogo prostora za manevar. "Doge" će večeras nastupati u najjačem sastavu: Kavalijer - Baker, Gudmundson, Aleksandro, Diakate, Santos - Kabelja, Andre, Boadi - Dejvid, Žegrova. 

20:34 - Najviše vatre očekuje se u Birmingemu gde Aston Vila čeka Bajern. Bavarci su izuzetno raspucani, a tim povodom Vensan Kompani je mestom u startnoj postavi nagradio igrače u najboljoj formi: Nojer - Kimih, Upamekano, Kim, Dejvis - Lajmer, Pavlović - Koman, Olise, Gnabri - Kejn. 

 

 

Sa druge strane, Unai Emeri je na klupi ostavio srpskog reprezentativca Kostu Nedeljkovića, a mesto kraj desne aut-linije ponovo će zauzeti Ezri Konsa. Pored njega tu su još: Martinez - Dinj, Tores, Karlos, Konsa - Filogen, Tielemans, Onana, Remzi - Rodžers, Votkis. 

20:29 - Arne Slot je na megdan Bolonji poslao najbolje što ima u ovom momentu: Alison - Robertson, Van Dajk, Konate, Aleksander Arnold - Soboslaj, Gravenberg, MekAlister - Diaz, Salah, Nunjez. 

Ni Vinćenco Italijano nije mnogo kombinovao pošto će Bolonja na "Enfildu" nastupati u sledećem sastavu: Skorupski - Poš, Beukema, Lukumi, Miranda - Frojler - Orsolini, Moro, Urbanski, Ndoje - Dalinga. 

20:22 - Vlahović predvodi napad Juventusa u Lajpcigu! Srpski napadač u sjajnoj formi dočekuje prvo gostovanje u Ligi šampiona, a Tijago Mota nagradio ga je mestom u prvoj postavi: Di Gregorio - Savona, Bremer, Kalulu, Kambijaso - Fađoli, Mekeni - Gonzales, Kopmajners, Jildiz - Vlahović. 

 

 

Sa druge strane, Marko Roze odlučio se za očekivan sastav: Gulači - Raum, Lukeba, Orban, Gertruda - Simons, Haidara, Zejvald, Baumgartner - Openda, Šeško. 

UEFA je za meč na "Red Bul Areni" delegirala francuskog arbitra - Fransou Lateksjea. 

20:18 - Šta se dešavalo tokom mečeva drugog kola elitnog takmičenja tokom jučerašnjeg dala možete pogledati - OVDE

20:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmica drugog kola Lige šampiona. Danas na programu imamo novih sedam mečeva, a najviše pažnje privlači duel Aston Vile i Bajerna, odnosno, RB Lajpciga i Juventusa. Pored pomenuta dva duela večeras ćemo gledati: Benfika-Atletiko Madrid, Dinamo-Monako, Lil-Real Madrid, Liverpul-Bolonja i Šturm Grac-Klub Briž. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možeta pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!
Prognoze nisu dobre!

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!

Sa iranskim ispaljivanjem oko 180 balističkih projektila na Izrael preko noći, Posle iranskog raketiranja Izraela kada je na jevrejsku državu lansirano više stotina projktila Bliski istok je ponovo na ivici pogubnog regionalnog rata. Tim prfe jer je izraelski premijer Benjamin Netanjahu odmah je obećao da će uzvratiti za napad. On je to nazvao "velikom greškom" koju će Iran "platiti".

02.10.2024

19:40

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija