• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.10.2024

23:05

Superliga: Voša kaznila greške Spartaka, Topolčani izmučili Tekstilac! (VIDEO)

Printscreen Arena sport

Fudbal

Superliga: Voša kaznila greške Spartaka, Topolčani izmučili Tekstilac! (VIDEO)

Podeli vest

U poslednjim mečevima 11. kola Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine ubedljivo su trijumfovali nad ekipom Spartaka 4:0 (2:0), dok je TSC savladao Jedinstvo iz Uba sa 2:0 (0:0). Ranije danas, Napredak je srušio Novi Pazar rezultatom 2:1, dok je Crvena zvezda slavila posle duela sa ekipom IMT-a - 4:0.

Vojvođanski derbi odigran u Subotici, pripao je gostima iz Novog Sada koji su slavili ubedljivu pobedu - 4:0 (2:0). Subotičani su skupo platili rane propuste, a Voša je rutinski kaznila svaku njihovu grešku.

Utakmica je krenula neslavno po Spartak, jer su već u 4. minutu napravili prvi loš potez. Kajki je bespotrebno faulirao Delea u kaznenom prostoru, a dosuđeni penal je isti igrač rutinski pretvorio u vođstvo Vojvodine. Subotičani su imali nekoliko prilika da se vrate u igru, ali su sve njihove šanse ostale neiskorišćene.

Nesmotren potez Vladimira Prijovića u 24. minutu, kada je napravio prekršaj nad Kokanovićem, dodatno je otežao situaciju za Spartak. Bek domaćih je zaradio direktan crveni karton, ostavivši svoj tim sa igračem manje, što je Vojvodina znala uspešno da iskoristi. Samo nekoliko minuta kasnije, u 31. minutu, fudbaler sa Obale Slonovače Kejleb Zadi postigao je odličan gol, preciznim udarcem u dalji ugao, čime je gostima doneo mirnu prednost od 2:0.

Tim iz Novog Sada nastavio je da dominira i u drugom poluvremenu, a Zadi je u 59. minutu svojim drugim golom praktično rešio sve dileme oko pobednika. Konačan rezultat postavio je mladi Kokanović u finišu meča, krunišući ubedljivu partiju Vojvodine u Subotici. 

S druge strane, na "TSC areni" u Bačkoj Topoli, do 70. minuta meča nije bilo pravih prilika koje bi mogle prelomiti utakmicu. Obe ekipe su se trudile, pokušavale da kontrolišu tempo igre, ali bez stvaranja konkretnih šansi. Fudbaleri su se "ganjali" po terenu, opipavali puls i tražili prostor za prodor, ali bezuspešno. 

Isprva, nije ni drugo poluvreme obećavalo, ali je mišljenje publike koja je polako krenula sa stadiona, na dvadesetak minuta pre kraja meča demantovao Prestiž Mbongou preciznim pogotkom. Svega par minuta kasnije za definitivni trijumf svoje ekipe postarao se Mihajlo Banjac, koji je iskosa sa desne strane matirao mladog Jovanovića i duplirao vođstvo - 2:0.

Pokušala je ekipa sa začelja prvenstvene tabele da podigne nivo igre u nastavku meča, ali je svaki njihov pokušaj i šut ka golu, olako neutralizovao odbrambeni bedem Topolčana. Iako su imali izvesnu prednost u samom finišu utakmice, izabranici Jovana Damjanovića konstantno su vršili visoki presing i potpuno umorili ekipu koja je od početka ove sezone upisala samo jedan jedini trijumf.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija