• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.10.2024

07:19

Bogdanović bez dlake na jeziku o fudbaleru Srbije! Nikad u životu nisam video...

printscreen RTS

Fudbal

Bogdanović bez dlake na jeziku o fudbaleru Srbije! Nikad u životu nisam video...

Podeli vest

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler i reprezentativac Jugoslavije, oduševljen je mladim igračem Crvene zvezde Andrijom Maksimovićem.

Zvedin biser Andrija Maksimović dobio je priliku da debituje za  reprezentaciju Srbije. Selektor Dragan Stojković Piksi ukazao mu je poverenje na utakmici protiv Švajcarske (2:0) u Ligi nacija.   Ušao je u igru u 73. minutu meča, umesto jednog od svojih idola  Aleksandra Mitrovića.

Iako Andrija ima samo 17 godina, Bogdanović kaže da je zasluženo debitovao za Srbiju, dok je protiv Intera najavio sjajnu karijeru.

- Sigurno da je bilo teško za tako mladog igrača poput Andrije Maksimovića kada je ušao, gde smo se mi već opredelili bili za defanzivu, a on je ofanzivan i traži loptu. Više dolazi do izražaja kada napadamo. Ali, lepo je što je debitovao. Pokazao je drskost protiv Intera, iskreno nikada u mojoj karijeri nisam video takvog igrača sa 17 godina sa ovih prostora da igra tako zrelo protiv kluba kakav je Inter u takvom elitnom takmičenju. Imao je nekoliko  poteza koji ne samo da obećavaju, nego najavljuju sjajnu karijeru, ako ga obiđu povrede -  rekao je Rade Bogdanović.

Foto: Starsportphoto

Andrija Maksimović

 

U Superligi Srbije Andrija je dobio šansu na četiri utakmice i ima asistenciju u večitom derbiju protiv Partizana. Ali, zabriljirao je i na velikoj scenu, na meču Lige šampiona protiv Intera u Milanu bio je među najboljim pojedincima. 

Srbija u utorak igra sa Španijom (20.45) u četvrtom kolu Lige nacija. Bogdanović očekuje i promene u startnoj postavi našeg tima, a otkrio je i šta bi on uradio.

- Lukić se povredio, selektor je najavio određene promene, jer dosta je energije potrošeno. Kad nemate velike nade, sem želje da im se suprotstavimo, jer ipak igramo protiv Španije, ja bih tu utakmicu iskoristio da pustim mladost da se razigra.  Meni bi sigurno Andrija Maksimović počeo od prvog minuta. On je otkrovenje cele fudbalske javnosti -  naglasio je Bogdanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Naši lekari izneli dramatično upozorenje: Evo šta Srbima skraćuje život, a šta produžava
Društvo

Naši lekari izneli dramatično upozorenje: Evo šta Srbima skraćuje život, a šta produžava

Profesor dr Vladimir Kovčin, onkolog i doktor kardiolog Dragan Simić istakli su da postoje razni faktori koji utiču na dužinu život kod Srba. Onih koji su prešli stotu, ima, ističu lekari, ali veoma malo. Uglavnom su svi imali iste životne navike i uslove, međutim, kada su mlađe generacije u pitanju, naši doktori smatraju da će biti sve manje onih koji će zaći u duboku starost.

14.10.2024

09:56

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka