• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.10.2024

20:40

"Nula" Samardžićeve Atalante i Seltika, Leverkuzen i Brest podelili bodove! (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

"Nula" Samardžićeve Atalante i Seltika, Leverkuzen i Brest podelili bodove! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Atalante i Seltika odigrali su utakmicu bez golova - 0:0, dok su Brest i Bajer Leverkuzen podelili bodove - 1:1 (1:1), u okviru 3. kola Lige šampiona.

Tokom prvog poluvremena, Atalanta je bila znatno više aktivnija i trudila se da kroz kratka dodavanja stvori priliku. Veći deo meča ekipe su opipavale puls, a do kraja prvog poluvremena gledali smo manje zanimljivu igru na stadionu u Bergamu. Po povratku sa pauze, hrvatski internacionalac Mario Pašalić pokušavao je u saradnji sa Lukmanom da zapreti protivničkoj mreži, ali njihovi udarci nisu uspeli da pronađu put do gola.

Iako gosti nisu bili previše istaknuti u ofanzivnim akcijama, njihova odbrana je bila na visokom nivou, te su sve intenzivniji napadi domaćih završavali na blokadi njihovog čvrstog defanzivnog zida.

Pri isteku prvog sata igre, Seltik je uspeo da se oslobodi pritiska i stvori nekoliko opasnih situacija, ali ni jedna od njih nije donela željeni rezultat. Pokušavali su Aleks Vale, Ederson Belanova, pa čak i srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je zamenio Brazilca u 58. minutu, ali im nije polazilo za rukom da probiju defanzivu domaćih.

Takođe, važno je napomenuti da srpski fudbaler Vanja Vlahović nije dobio šansu da zaigra tokom ovog meča, odlukom trenera Đan Pjera Gasperinija.

Foto: profimedia

Fk Atalanta - Fk Seltik

Iako su svi očekivali goleadu, derbi dve ekipe koje se nalaze na deobi trećeg i četvrtog mesta na tabeli elitnog evropskog takmičenja više je ličio na taktičku igru, jer su obe čekale grešku protivnika, kako bi delovale.

Fudbaleri Leverkuzena bili su ti koji su se prvi oslobodili, i sa sredine terena krenuli da deluju u protivničkom kaznenom prostoru. Njihov pritisak isplatio se u 24. minutu, kada je Florijan Virc, nakon sjajne razmene sa Jonasom Hofmanom, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana Bresta i doneo vođstvo nemačkoj ekipi - 1:0.

Međutim, domaći nisu dugo čekali da uzvrate udarac i izjednače. Samo desetak minuta kasnije, Mahdi Kamara je povukao loptu kroz sredinu terena, a zatim u pravo vreme uočio Pjera Li Melua na desnoj strani i poslužio ga kao na tacni. Francuz je iskoristio idealnu priliku i snažnim udarcem poravnao rezultat - 1:1.

Пласман обезедио Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija