• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.10.2024

07:00

Najveći narko diler među fudbalerima! Holandske vlasti mu ne mogu ništa, Promes pronašao novo utočište!

Reuters

Fudbal

Najveći narko diler među fudbalerima! Holandske vlasti mu ne mogu ništa, Promes pronašao novo utočište!

Podeli vest

Holandski fudbaler Kvinsi Promes, osuđen u rodnoj zemlji na šest godina robije zbog šverca kokaina, danas je dobio novi klub. Iskusni napadač potpisao je ugovor sa Dubai Junajtedom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je pre šest meseci uhapšen zbog saobraćajne nesreće.

Ne dešava se često, ali u istoriji postoje primeri da se fudbaler nakon bogate karijere otrgne kontroli i pređe na drugu stranu zakona. Uglavom je reč o utaji poreza, seksualnim zločinima, no, holandski as - Kvinsi Promes, je, žargonski rečeno, prešao igricu. 

Nekadašnji reprezentativac Holandije, bivši fudbaler Sevilje, Ajaksa i moskovskog Spartaka, najveći je narko diler među fudbalerima. Iako je početkom 2024. godine osuđen na šest godina robije zbog šverca tone kokaina, Promes uspešno izbegava da se nađe iza rešetaka, a po svemu sudeći još neko vreme biće na slobodi. 

Holandske vlasti nikako ne uspevaju da ga vrate kući... Kada je bio fudbaler moskovskog Spartaka, Rusija zbog prekida diplomatskih odnosa sa većinom evropskih zemalja nije želela da ga isporuči. Napavio je Promes grešku kada je pre nekoliko meseci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tokom priprema crveno-belih, izazvao saobraćajnu nesreću. Tom prilikom Holanđanin je uhapšen i nije uspeo sa ekipom da se vrati u Moskvu. 

Foto: Reuters

 

Neko vreme je Kvinsi Promes proveo iza rešetaka u Dubaiju, Holandija je pokušala da ga "dobije", ali nisu uspeli zbog nedostatka ugovora o ekstradiciji. Nakon plaćene kaucije slavni fudbaler ponovo se našao na slobodi, a danas je predstavljen kao veliko pojačanje pomenutog Dubai Junajteda. 

Čitav slučaj protiv Promesa pokrenut je, sada već davne 2020. godine, zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina. Poput najvećih dilera droge, Holanđanin je iz Južne Amerike uspeo da organizuje pošiljku koja je stigla do luke u Antverpenu. Droga se nalazila u dva pakovanja, ukupne težine preko tone. Vrednost "robe" procenjena je na 75.000.000 evropskih novčanica. 

Vrlo brzo je Kvinsi Promes uhapšen, ali ne zbog pomenutog dela, već nakon optužbi da je na porodičnoj proslavi nožem rasekao jednog od rođaka. Kada je priveden veštačen mu je telefon, tada je ustanovljeno da je direktno učestvovao u švercu kokaina, kao i pranju novca. Pravo je čudo kako izricanje presude za pomenuta dale nije sačekao iza rešetaka... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Ćuta, lider opozicije želi da ubija novinare i naprednjake!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Ćuta, lider opozicije želi da ubija novinare i naprednjake!

Slava je, Sveta Petka, slava moje Srpske napredne stranke, em je Slava, em je nedelja, em sam bolestan, virus me pogodio. I onda vidim, lider opozicije, jedan od sedam opozicionih dahija, Ćuta, baš danas, na dan Slave Svete Petke, poručuje Srbiji, obećava da će on lično likvidirati novinare, čitave redakcije, đuture sve zaposlene u medijskoj kući „Informer“, koja ima TV redakciju, redakciju novina, i redakciju portala. I ne samo novinare, već sve iz „kartela“ SNS-a. I sve će to Ćuta, kako kaže, da eliminiše, da ukloni, kao kancer da odstrani, odstreli, da operiše na živo, on će kaže to lično, brutalno, sistematski, na silu, bez milosti, i poručuje dahija Ćuta - Svaki svoga ubijte subašu! Tako su postupale samo dahije i ustaše.

27.10.2024

16:08

TV

Hronika

Dačić šokirao javnost: "U džipu nađena 24 migranta"
Dalji rad u tokui

Dačić šokirao javnost: "U džipu nađena 24 migranta"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici granične policije MUP-a zaustavili kod Pirota, na putu ka Nišu, kombi vozilo marke "Hjundai", kojim je upravljao naš državljanin, D.K.(40.) iz Pirota, a u kojem se nalazila 24 iregularna migranta.

27.10.2024

18:52

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija