• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.10.2024

23:17

Barsa je zaboravljena! Sevilja na pogon Belgijanca matirala Espanjol

EPA Images

Fudbal

Barsa je zaboravljena! Sevilja na pogon Belgijanca matirala Espanjol

Podeli vest

Fudbaleri Sevilje vratili su se na pobednički put i večeras u gostima savladali Espanjol sa 2:0 (2:0) u 11. rundi španske Primere.

Ekipa iz Andaluzije tako je na najbolji način zacelila rane posle debakla u prošlom kolu od Barselone (5:1). Izabranici Garsije Pimiente tako su upisali četvrti trijumf ove sezone, pa su sada skoknuli na deveto mesto sa 15 osvojenih bodova. 

Trijumf crveno-belima doneo je dvostruki strelac Belgijanac Dodi Lukebakio u 20. i 45. minutu. 

Crveno-beli pod palicom kapitena i srpskog fudbalera Nemanje Gudelja izuzetno raspoloženo su ušli u meč, pa su od prvog sudijskog zvižduka krenuli u totalno ofanzivu ka golu domaćina. Držalo se Espanjol i odbijao nalete rivala, ali je odbrana ipak pukla na isteku 20. minuta. Proradila je belgijska veza, pa je Sambi Lokonga na sredini terena proigrao Lukebakija, ovaj krenuo ka šesnaestercu rivala, a onda sa nekih 20 metara raspalio i pogodio gornji levi ugao gola Garsije. 

Foto: EPA Images

Fudbaleri Sevilje slave pobedu

Rani gol skinuo je pritisak sa leđa gostiju, koji su nastavili sa pritiskaju odbranu Espanjola, ali je sve bilo uzalud do same završnice prvog poluvremena. Sevilja je tada iskoristila konfuziju pred golom rivala i posle nekoliko razmenjenih pasova u šesnaestercu Sančez je vratio loptu do Lukebakija, a ovaj ponovo oprobao svoju levicu i ovog šuta iskosa pogodio donji levi ugao za miran odlazak na odmor. 

U drugih 45 minuta Sevilja je svesno prepustila loptu protivniku, odlučila se da brani rezultat i da svoju šansu čeka iz kontranapada. Pokušavali su izabranici Manola Gonzaleza i stvarali šanse, ali nijedna nije bila dovoljno dobra da ugrozi gol Andalužana. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija