• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.10.2024

09:20

Neviđena scena u Francuskoj! Sudiji usred meča uručen tehnički prigovor, potpisao i Matić! (FOTO)

EPA Images

Fudbal

Neviđena scena u Francuskoj! Sudiji usred meča uručen tehnički prigovor, potpisao i Matić! (FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Liona i Oksera podelili su bodove - 2:2 (1:0), u meču 9. kola francuske Lige 1, ali rezultat bi mogao biti osporen jer je tokom utakmice došlo do kontroverznog sudijskog poteza, zbog kojeg bi susret mogao biti ponovljen.

Naime, francuski fudbalski savez nedavno je uveo pravilo o "tehničkom prigovoru" - formalnoj žalbi koja se može uložiti tokom utakmice ukoliko postoji sumnja da je sudijska odluka značajno uticala na ishod. To u prakski znači da, ako komisija usvoji prigovor, utakmica bi bila ponovljena, što bi bio presedan za Ligu 1.

U ovom slučaju, brazilski internacionalac i kapiten Oksera, Žubal, iskoristio je novo pravilo i predao sudiji "tehnički prigovor", kada je Lion dobio penal zbog faula nad Mikautadzeom, nakon kojeg su domaći poveli.

Problem je nastao jer je francuski arbitar Žeremi Stinat nastavio meč, pre nego što je dobio poziv iz VAR sobe da proveri situaciju, što je u suprotnosti s pravilima.

 

 

Posle konsultacije s pomoćnim sudijama, Žeremi je ipak odlučio da pregleda snimak i potvrdi dosuđeni penal. Do tada su tenzije među igračima Oksera već dostigle vrhunac, pa je u jednom trenutku čak postojala mogućnost i da napuste teren.

Prigovor su potpisali kapiteni oba tima, Žubal i srpski fudbaler Nemanja Matić iz Liona, čime je formalno započeta procedura koja bi mogla dovesti do ponavljanja utakmice, ukoliko komisija zaključi da je greška sudije bitno uticala na konačan ishod.

Konačna odluka o prigovoru očekuje se u naredih 48 sati, a eventualna potvrda ponavljanja meča mogla bi da postavi presedan u francuskom fudbalu i možda uvede slična pravila i u drugim ligama.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija