• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

28.10.2024

06:40

Legendarni sportisti stali uz crno-bele! Veličković i Filipović: Verujemo u bolji Partizan

Starsportphoto, ATA Images

Partizan

Legendarni sportisti stali uz crno-bele! Veličković i Filipović: Verujemo u bolji Partizan

Podeli vest

Legendarni bivši sportisti Partizana, košarkaš Novica Veličković i vaterpolista Filip Filipović uvereni su da fudbalski klub iz Humske pod komandom novog rukovodstva može da se vrati na staze stare slave.

Partizan je nedavno dobio novu upravu, Privremeni organ, predvođen Rasimom Ljajićem, Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem počeo je korenite promene u Humskoj. Smenjeno je staro rukovostvo, kao i sportski direktor Ivica Iliev i njegov zamenik Ivica Kralj. 

Crno-beli su u subotu na svom stadionu pred oko 18.000 navijača pobedili Čukarički sa 3:1 u 13. kolu Superlige Srbije i tako na najbolji način najavili bolje dane u Humskoj. Utakmici su prisustvovao veliki broj sportista i sportskih radnika, uglavnom bivši članovi crno-belih. Među njima bio je i miljenika "grobara", nekadašnji košarkaš Partizana Novica Veličković, koji se posle nekoliko godina vratio na tribine u Humskoj. 

Foto: Starsportphoto©

Fudbaleri Partizana sa navijačima slave pobedu

Veličković je između ostalog povratak legendarnog Predraga Mijatovića uporedio sa trenerom košarkaša Partizana Željkom Obradovićem. 

- Sigurno da ima sličanosti. Peđina fudbalska popularnog je sigurno planetarna i mnogo mi je drago što je odlučio da se vrati u klub i to u ovom momentu. Isto tako mi je drago i zbog Danka Lazovića jer su sigurno godine ispred njega i verujem da zajedno sa Mijatovićem može da ostavi trag - rekao je Veličković na početku razgovora za klupsku televiziju Partizana. 

On je istakao i da klubovi u sportskom društvu Partizan treba da podržavaju jedni drugi.

- Sigurno da treba da bude što više takvih dešavanja i događaja. Tako je bilo i ranije i tako treba da bude sada. Tako je bilo kada sam ja odrastao sa Slavišom Jokanovićem. Dolazili su da prate utakmice košarkašog kluba, a mi smo dolazili da pratimo igre fudbalskog kluba. Nije me bilo nekoliko godina, ali sigurno da ću sada biti redovan na stadionu Partizana - istakao je Novica.

Foto: Starsportphoto

Vaterpolista Filip Filipović

Bivši vaterpolo reprezentativac Filip Filipović takođe je bio među legendama koje su došle da pruže podršku crno-belima u ovom važnom trenutku.  

- Kao što i vidite sunce je obasjalo, pa je to možda i naznaka za bolje dane. Došao sam pre svega kao prijatelj Partizana i neko ko je zaista u drugom sportu dao klubu sve što može i vratio se da unapredi prosperitet i bolje dane. Moramo da znamo da put do toga neće biti ni kratak, ni lak. Put do uspeha je prožet mnogim preprakama i neuspesima. Ali kroz poraze se najbolje uči i treba dati vremena i prostora svima, a naša je obaveza i moja privilegija da podržim neke ovakve pozitivne signale i videćemo u kom će to pravcu ići. Ali, siguran sam i verujem u bolji Partizan sutra - uveren je sjajni vaterpolista. 

U loži Humske našao se i Dejan Vukotić, sin legende Partizana Momčila Moce Vukotića. 

- Od jutra je bila priprema za utakmicu, kao u onim danima kada je Momčilo igrao i kada smo se spremali za derbi dva dana unaprad. Srećan sam što sam ponovo ovde i nadam se da će našem Partizanu, što bi rekli navijači "obasjati sunce iznad Humske ulice". Momcima treba pružiti  maksimalnu podršku, kao i ljudima koji su se uhvatili za ovaj nezahvalni posao. Posećivati utakmice i pomoći klubu da se vrati na ono što je bio ranijih godina - rekao je mlađi Vukotić i sa velikom emocijom prisetio se svog oca. 

- Mislim da on gleda odozgo i da je veoma srećan što se Partzan vraća na staze stare slave - izjavio je Dejan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija