• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2022

11:46

ŠVAJCARCI VISOKO LETE PRED KATAR! Granit Džaka puca visoko!

ap photo

Fudbal

ŠVAJCARCI VISOKO LETE PRED KATAR! Granit Džaka puca visoko!

Podeli vest

Švajcarci puni samopouzdanja čekaju Svetsko prvenstvo u Kataru

Velika očekivanja pred Mundijal ima kapiten Švajcarske Granit Džaka, koji to nije krio posle pobede nad Češkom. 

- Osvojili smo tri boda i odigrali poslednje tri utakmice onako kako smo zamislili kompletan ciklus. Možemo biti ponosni na ova dostignuća. Znali smo da će to biti potpuno drugačija utakmica od one sa Španijom jer smo imali više prostora za igru. Možda nije u svakom trenutku izgledalo lepo, ali to nije ni bitno. Pokazali smo da možemo da igramo prljavo i donesemo kući pobedu. Igrati protiv nas je vrlo nezgodno - rekao je Džaka.

Foto: ap photo

 

Švajcarci su pobedili tri meča u nizu u Ligi nacija, Špance (2:1), Portugalce (1:0) i Čehe (2:1).

- Ako dobijete Španiju i Češku, napravili ste napredak. Pokazali smo reakciju posle lošeg starta. U poslednje četiri utakmice pokazali smo šta se očekuje od državnog tima i šta sami očekujemo od nas. Zbog toga nisam iznenađen što smo dobili tri utakmice u nizu.

Švajcarska je na Mundijalu u grupi sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom.

- Šest poena iz dve utakmice daje nam dosta samopouzdanja. Oni koji me poznaju znaju da imam visoka očekivanja od sebe i tima. Možemo da sanjamo, čak i o nečemu zaista velikom. Ali idemo polako, korak po korak.

Foto: ap photo

 

-  Radili smo pod Petkovićem sedam godina, imao je drugačiju filozofiju od Jakina. Bilo nam je potrebno vreme, iako smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo još protiv Italije na jesen. Ali još tada smo imali sreće sa dva promašena penala. Borimo se jedni za druge mnogo više nego ranije. Nemamo Mesija i Ronalda u timu, funkcionišemo jedino ako radimo zajedno. Videli ste to prethodnih godina.

 

 

Standings provided by SofaScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija