• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2015

18:40

LOŠA UVERTIRA ZA PARTIZAN: Zvezdi izmakla pobeda u Kaunasu (76:70)!

Košarka

LOŠA UVERTIRA ZA PARTIZAN: Zvezdi izmakla pobeda u Kaunasu (76:70)!

Podeli vest

Imala je Crvena Zvezda idealnu priliku da se revanšira Žalgirisu za poraz iz prve utakmcice u Kombank Areni i pobedom okonča poslednje gostovanje u Evroligi, ali je trijumf i ovoga puta, nažalost, izostao. U utakmici koja nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu, izabranici Dejana Radonjića ponovu su poraženi (76:70)

Dva poluvremena, dva potpuno različita lica Zvezde, i tesan poraz u igri živaca u finišu - tako bi se moglo opisati gostovanje crveno-belih u "Zelenoj Šumi".

U prvoj četvrtini obe ekipe postigle su svega po 12 poena, da bi Žalgiris dodao gas u drugoj, i na poluvreme otišao sa kapitalom od 13 poena.

Usledilo je odlično izdanje crveno-belih u trećoj deonici koju dobijaju sa ubedljivih 28:11, pa je tada već bilo jasno da će meč ući u neizvesnu završnicu.

Više strpljenja, kao posledica dužeg staža u Evroligi pokazao je domaćin i uspeo da po drugi put dobije crveno-bele.

Očekivano, kod gostiju najblolji je bio Boban Marjanović koji je nanizao 14 poena i 12 skokova, za još jedan dabl-dabl u ovogodišnjem najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi. Pratio ga je Čarls Dženkins sa 12 poena i koji je bio najzaslužniji za Zvezdinu seriju u trećoj četvrtini.

Blažič je dodao 8, Mitrović i Dangubić po sedam, koliko je imao i Cirbes, dok je Jović zabeležio šest poena.

Kod domaćina, najbolji su bili Jankunas sa 19 i Čeri Vil sa 17 poena. 

Crvena Zvezda će se od Evrolige oprostiti u Kombank Areni protiv Panatanaikosa, kome će to biti "biti ili ne biti" utakmica za prolaz u četvrtfinale.

 

Tok meča

1. četvrtina

Trener domaćih Krapikas odlučio se da utakmicu počnu Andresnon i četiri Litvanca - Jankunas, Javtokas, Lekavičijus i Ulanovas, koji naspram sebe imaju Jovića, Kalinića, Lazića, Mitrovića i Marjanovića, što je petorka za koju se odlučio Radonjić.

Žalgiris otvara meč poenima Lekavičijusa, ali Zvezda brzo odgovara. Na semaforu je 2:2. 

Četvrti poen za Crvenu Zvezdu posle punih pet minuta utakcmice postiže Luka Jović (2:4). 

Domaći uzvraćaju trojkom Jankunasa, i stiču poen prednosti na nešto više od tri minuta do kraja prve deonice.

Poenima Blažiča sa penala i Bobija Marjanovića Zvezda stiča prednost od tri poena razlike, ali domaćin brzo odgovara preko Andersona, pa je rezultat na semaforu (7:8).

Krajnje neispirativna prva četvrtina završena je rezultatom 12:12. Do prvih poena u Beogradskoj ekipi došao je i Markus Vilijams, ali je utisak da bi mogla da pojača u svim elementima igre.
 

2. četvrtina

Zvezda drugu deonicu počinje sa dva Amerikanca, Vilijamsom na pleju i Dženkinskom na "dvojci,", a tu su još i Tejić, Dangubić i Cirbes.

Nastavlja se "poen za poen" utakcmica, pa ni jedna ekipa ne uspeva da stekne neku značajniju prednost (14:16).

Ukoliko se nešto drastično ne promeni ovo će verovatno biti utakmica na mali broj poena, pošto su obe ekipe posle pet minuta igre u drugoj četvrtini postigle po svega sedam pogodaka.

Tri minuta pre odlaska na odmor Žalgiris uspeva da stigne do prednosti od četiri poena, što je najveća prednost koju je neka ekipa imala u dosadašnjem delu susreta (26:22).

Moraće Zvezda da potpuno da menja pristup u ovoj utakmici pošto domaćin uspeva da napravi na kraju druge četvrtine uspeva da ode na dvocifrenu prednost (40:27).

Očekivano najbolji u Zvezdi je Bobi Marjanović koji je bio i jedini dvocifren u crveno-belom dresu. Zvezdin gorostas je za oko trinaest minuta provedenih na parketu uspeo da upiše 10 poena i najzaslužnije je što crveno-beli i dalje mogu da prelome meč u svoju korist.

S druge strane, najbolji u redovima litvanskog predstavnika bio je Jankunas koji je brojao do 12 poena, a pratio ga je i Džejm Anderson koji je dodao osam, pa je i više nego očigledno na koga će izabranici Dejana Radonjića u nastavku meča morati da obrate posebnu pažnju.

Najveći problem u igri tima sa Malog Kalemegdana predstavlja i očajan šut za tri poena- svega jedan trojka iz 13 pokušaja (7,7 odsto), pa je promena ovog segmenta igre jedan od najvažnijih preduslova da Zvezda preokrene ovu utakmicu u svoju korist. 

3. četvrtina

Zvezda na kratko pokazuje zube! Crveno beli otvaraju treću četvrtinu mini serijom 5:0, pa je rezultat na semaforu (32:40). Dženkis dolazi do svojih poena i nadamo se da će nastaviti u tom ritmu...

Crveno-beloi nisu mogli bolje da otvore treću deonicu, poštu su za oko četiri minuta uspeli da naprave seriju 9:2 i rezultatski se potpuno vrate u meč (36:42). 

Nastavlja se dobra igra izabranika vicešampiona Srbije, serija 16:4 pa je Zvezda u zaostatku svega pola koša.

Kakva serija, kao da je neka potpuno druga ekipa Crvene Zvezde izašla na parket dvorane u Kaunasu! Poenima Marjanovića sa penala, prednost je ponovo na strani crveno-belih.

Na krilima Čarlsa Dženkinsa (10) Beograđani su potpuno rasturili domaćina u trećoj deonici (28:11) i vratili utakmicu na početak. Samo da imaju snage pred odlučujućih 10 minuta u Kaunasu!

Doprinos potpunom preokretu dao je i Dangubić, a solidan je bio i Luka Mitrović.

4. četvrtina

Za tri minuta igre Marjanović i družina uspevaju da protivnika drže na pristojnih šest poena razlike...

Crveno-beli su uspeli da zaustave Jankunasa i limitiraju ga na svega dva postignuta poena u drugom poluvremenu (nasuprot 12 iz prvog), ali se probudi Čeri Vil, koji je nanizao 13 poena, pa je na igračima gostujuće ekipe da ga što pre zaustave.

Domaćin ponovo stiže do prednosti posle mini serije (69:67)...

Igra živaca u Kaunasu! Tri minuta su ostala u Kaunasu a rezultat na semaforu je 69:69. Trebaće crveno-belima dosta strpljenja i košarkaškog umeća, sigurnosti u šutu i sa penala da dobiju ovu utakmicu...

Brzopletost je učinila svoje, pa su izabranici Dejana Radonjića po drugi put poraženi od Žalgirisa ove sezone (76:70).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija