• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

30.09.2017

09:00

KRSTIĆ BRANI JOKIĆA: Niko ga neće pitati kako si, imaš li, gde si, kao što ni mene sada niko ne pita!

Košarka

KRSTIĆ BRANI JOKIĆA: Niko ga neće pitati kako si, imaš li, gde si, kao što ni mene sada niko ne pita!

Podeli vest

Nekadašnji kapiten košrkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić, oduševljen je "orlovima", koji su se sa minulog Evropskog prvenstva vratiti sa srebrnom medaljom, a prokomentarisao je i situaciju oko Nikole Jokića

- Svaka čast, ja ne znam, sa takvim timom, da ne potcenjujem nikog... Kad izgubiš jednog nosioca, drugog nosioca Bjelicu, pa Markovića... Onda sad ti drugi igrači treba da preuzmu sve to i to pod pritiskom nacije. Ali sve i da igraš sa ne znam kojim ekipama opet je teško. I još da naprave takav uspeh, to je stvarno fenomenalno - kazao je za Mozzartsport Nenad Krstić.

Prisetio se Krstić priprema za Svetsko prvenstvo 2014. godine kada je sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem na čelu postavljen temelj za nove uspehe nacionalnog tima. 

Jokić treba da "završi" taj ugovor jer on to zaslužuje i treba da se obezbedi. Jer kada se podvuče crta, niko ga neće pitati ni kako si, ni imaš li, ni gde si, kao što ni mene sada niko ne pita

Nenad Krstić, bivši kapiten Srbije

- Nisam trenirao, nikad u lošijoj formi nisam bio, po svim medicinskim nalazima nije trebalo ni da igram. Ali, bio sam kapiten, odlučio sam, u glavi sam konstruisao da je to poslednja godina i nisam želeo da završim na takav način. Raško Katić se priključio kasnije, došao je i rekao: "Ljudi, ja dolazim sa građevine, radim kuću, nisam trenirao dva meseca". Teo ne trenira tri nedelje, a svako ko je igrao zna da nije to to kada se propuste bazične pripreme. Znamo i šta je bilo sa Micovim. On je do pred samo takmičenje bio u prvom planu, Kalinić je bio malo po strani i sad odjednom treba da igra. Gubimo od Novog Zelanda u Pioniru, ispraća nas bukvalno jedan novinar na turnir. Da ne pominjem mučnu situaciju sa pokojnim kondicionim trenerom Sarićem, gledali smo svi, nažalost, kako odlazi.

I posle svega, svih problema, naša košarka naša košarka je isplivala, postala jača.

Teo je dobar kapiten, ali nije kao ja

Zadovoljan je Nenad Krstić kako je kum Miloš Teodosić vodio tim na Olimpijskim igrama.
- Kada sam završio, nisam se puno petljao. Nisam hteo da se puno raspitujem o tome, ali vidim da je bila odlična atmosfera, sama činjenica da je došao uspeh... Odradio je posao, možda ne kao ja, ali dobro - našalio se Krstić.

- Isplivala je, ne znam ni sada kako. Sada kada bih seo sa nekim ko je bio tada tu, i kada bi krenuli da nabrajamo -  mogao bi film da se snimi. To je bio na neki način povratak naše košarke. Opet se vraćam na ono, negde ti uzme, negde ti da. U Istanbulu 2010. nam je uzeto, možda nam se tada vratilo.

Bivši kapiten Srbije dotakao se i situacije oko Nikole Jokića, koji nije bio na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću. 

- Mogu da gledam na to iz dva ugla - kao bivši kapiten i kao igrač koji je završio karijeru zbog povrede. Kao bivši kapiten ja to ne opravdavam, ali razumem! Ali, s druge strane, kao bivši igrač smatram da je trebalo da "završi" taj ugovor jer on to zaslužuje i treba da se obezbedi. Jer kada se podvuče crta, niko ga neće pitati ni kako si, ni imaš li, ni gde si, kao što ni mene sada niko ne pita. Da sam kapiten danas gledao bih na to kao da neki kolega ne želi da mi pomogne u poslu koji radim, uprošćeno rečeno. Ali, to ne može tako da se gleda jer je on dečko koji će igrati za reprezentaciju u budućnosti. On je zamolio da ne igra. Na kraju krajeva, ni ja jedne godine nisam igrao - zaključio je Nenad Krstić.

Borio se tokom karijere Krstić sa brojnim povredama, žali najviše što je zbog iste morao da se povuče.

Prija mi da odem sa decom u park, da odem u nabavku u prodavnicu, neke stvari što nisam mogao ranije, nisam imao vremena

Nenad Krstić

Dva puta prednje ukreštene ligamente, dva puta hrskavica, četitri operacije kolena. Jednom sam pokidao medijalne ligamente, ali to nisam operisao. A to je samo što se tiče kolena. Lomio sam osam ili devet puta ruku, što levu što desnu. Samo to da se stavi na papir, koliko bi to pauza bilo. Prsti, zglobovi... Sve to dolazi u paketu, što kažu Ameri. Negde mi uzme, negde mi da. Ne mogu sada ja da očajavam da kukam, možda mi je najžalija ova poslednja godina karijere. Nijedan igrač ne treba da se pati. Treba da završiš dostojanstveno, a za to nisam imao prilike, završio sam zbog povrede i to mi je jedino žao.

Ne krije da mu prija penzija, da provodi vreme sa decom, kao i da uživa u proizvodnji rakije.

Prija mi da odem sa decom u park, da odem u nabavku u prodavnicu, neke stvari što nisam mogao ranije, nisam imao vremena. To mi stvarno prija. Evo banalan primer, juče sam bio sa decom da im kupim zimsku obuću, te neke male stvari. Drago mi je da učestvujem u svemu tome, namerno sam apostrofirao decu ne želim da propustim nijedan momenat u njihovom odrastanju - dodao je nekadašnji kapiten "orlova".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car

pre 6 godina

Krle,evo od mene ovog trenutka krece akcija da ti se pomogne,jer i sam znam kako je nemati. A sto se tice tog junose koga branis,ja cu takodje biti njegov dobrotvor sa $50 mesecno(toliko se moze) dok ne stane na noge. Inace taj junosa se u srpskom jeziku zove dezerter, a ti kolaboracionista ili saradnik sa dezerterom.

Ljube

pre 6 godina

Nisi ti nikakav car nego običan luzer koji u životu ništa nije uradio i postigao i hrani se bolesnom mržnjom, pašću i zavišću. Lako je da pišeš ovakve sramne komentare sakriven, iz anonimnosti - što se ne pohvališ sopstvenim dostignućima pa da znamo šta te kvalifikuje da ovako komentarišeš.

AS

pre 6 godina

KO SI BRE TI DA TAKO PRIČAŠ O JEDNOJ LEGENDI SRPSKE KOŠARKE? ČIME SI TI ZADUŽIO OVU ZEMLJU I OVU NACIJU DA TAKO PRIČAŠ? MA STIDI SE I POKRI UŠIMA I ZAVUCI U NEKU RUPU DA TE NIKO NE VIDI.

Aleksandar

pre 6 godina

Prijatelju,pa gde nauci tu tesku rec,kol,kola,kolabraci ne...kolaboracionin...kolaboracionista,jel u drug crni u nobu?!Znas koi je najgori problem vas vazda online patriota...sto prijatelju moj,vi niti znate da gledate tu kosarku,fudbal i sve ostale grupne sportove,ne znate da uzivate u pravim drazima tih sportova,vec gledate iz svog,zajedljivog,smrdljivog ugla.Ne znate da u fudbalu jedna ekipa moze da vodi 4/0 pa da izgubi 6/4,ne znate da na evropskom prvenstvu najosakacenija ekipa moze da dodje do finala,i.t.d.Ne znate da uzivate da gledate neke druge mlade ljude koji se bore da nas razvesele,zasto za to mora da se bori jokic i teodosic,po meni moze i bilo koji mladi igrac iz domace lige,opet cu da gledam sa istim zarom i da uzivam i navija.Kad budes to naucio,mozda i postanes car,makar u tvom okruzenju...ovako si samo ....ma sta da ti prcam kad sve znas,ti znas te velike raci pa si izaberi koja ti najbolje stoji.

joledr

pre 6 godina

Sta ste bre napali na tog Jokica? Pa bolje posteno da je rekao da ne zeli da igra, nego da je dosao pa se razvlacio ko glista. Igrace na nekom sledecem turniru, bice medju najboljima i onda ce mo ga dizati u zvezde, i zaboraviti ovogodisnju pauzu. Takvi smo mi Srbi.

sale je

pre 6 godina

Kada procitam ovakav tekst, pitam se da li je Jokic odbio da bude deo reprezentacije na kosarkaskom prvenstvu ili je mozda odbio mobilizacijski poziv jer pocinje rat, posto je sve to digjnuto na taj nivo!? Slusam jadikovku o ukrstenim ligamentima i da li ce se neko secati ko je kako igrati, a neki, golobradi, tek se ispilela deca, pokazase nam tokom bombardovanja Srbije, sta znaci patriotizam, sta znaci voleti svoju zemlju.... A da li se ti Krsticu pitas, ima li ko da pomogne njima i njihovim porodicama!?

Lopta

pre 6 godina

Ajde sad kreni od praistorije...kakve veze ima profesionalni sport,patriotizmom,bombardovanjem. Čovek je izneo svoj stav, nisu ni Jokić ni Krle krivi za bombardovanje i nemar države prema veteranima rata. A pogledaj fudbalere koji uzimaju milione kako su oni to radili. Vaterpolistima i košarkašima svaka čast i podrška uvek. Mogu samo da im zavide. p.s.Deca se ne "pile" nego se rađaju.

Miki

pre 6 godina

Sta prica ovaj Krstic??? Kako to da ih niko ne pita imaju li sta i gde??? Pa njima su dodeljene NACIONALNE PENZIJE samim osvajanjem medalje !!!

branko1

pre 6 godina

Ljudi,da li ste poludeli.Svaki napad na Marjanovića,Jokića,Teodosića...... je bezuman i neozbiljan.U pitanju je egzistencija i možda jedina šansa da se uspe i uzmu velike pare i obezbedi lep život i lično i porodici.Svaki pogrešan potez,a ne daj bože ozbiljnija povreda, može sve snove da rasprši i da se takva šansa nikada vise ne pojavi.Razmislite šta bi vi uradili i onda reagujte i pljujte.

rolex

pre 6 godina

a ko bi znao za tebe da nisi igrao u reprezentaciji?a majstore,lako je sada biti pametan.jokic ovo,jokic ono.ako je istina da nije hteo odmah posle olimpijade da igra,i tako zavlacio trenera i ostale igrace,onda je kao covek nula.verovatno je Misko upetljao svoje prste.jer ipak covek zeli da bude gazda u srpskoj kosarci.ali dok je Sale tu,nema zime.

Mississauga

pre 6 godina

Stanite , ko je prvi poceo ? Ko je prvi "prozvao" Jokica i tako pokrenuo "lavinu" ? Aleksandar Sasa Djordjevic !!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija