• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

30.03.2019

10:07

DERBI USIJANJE! Partizan i Zvezda igraju meč sezone!

Košarka

DERBI USIJANJE! Partizan i Zvezda igraju meč sezone!

Podeli vest

Crno-beli će pred svojim navijačima u "Pioniru" pokušati da izjednače rezultat u pobedama na 1:1 i tako izbore majstoricu, dok bi crveno-beli trijumfom došli na korak od titule i plasmana u Evroligu

Košarkaše Partizana i Crvene zvezde očekuje najvažni meč u sezoni! Crno-beli će pred svojim navijačima u "Pioniru" pokušati da izjednače rezultat u pobedama na 1:1 i tako izbore majstoricu u polufinalu plej-ofa ABA lige, dok bi crveno-beli trijumfom došli na korak od titule i plasmana u Evroligu, što im je glavni cilj!


Prvi duel odigran prošle subote završen je tek posle produžetka. Zvezda je slavila rezultatom 106:101, a i ovaj duel ulazi kao favorit, bez obzira što sada neće moći da računa na podršku "delija".

Specifični dueli

Trener crveno-belih Milan Tomić veruje da njegovi izabranici mogu već u drugoj utakmici da završe posao oko plasmana u finale.
- Ništa ne znači to što vodimo sa 1:0 ako ne uspemo da slavimo u subotu. Partizan nas je dosta namučio na prvom meču i zato moramo da budemo spremni za revanš. Dueli sa crno-belima su uvek bili specifični, pa očekujem da tako bude i sad. Bez obzira na sve, mi razmišljamo  samo o pobedi i ništa drugo nas više ne zanima - objašnjava Tomić.

Foto: Starsportphoto

Večiti rivali su ove sezone odigrali četiri derbija, a Zvezda je tri puta izašla kao pobednik. Ipak, kad je bilo najvažnije, u finalu Kupa Koraća, slavio je Partizan. Kapiten crveno-belih Branko Lazić veruje da njegovi saigrači i on ovoga puta neće dozvoliti rivalu da ih iznenadi. 

- Iako smo mi u blagoj prednosti i dalje smo pod velikim pritiskom. Znamo šta bi nam donela pobeda u subotu i uradićemo sve kako bismo već ove nedelje završili polufinalnu seriju - objašnjava Lazić.

OZBILJNO SE NARUŠAVA REGULARNOST ABA LIGE! Zvezda grmi pred drugi meč sa Partizanom!

S druge strane, trener Partizana Andrea Trinkijeri uveren je da njegovi igrači imaju snage da izjednače rezultat u polufinalnoj seriji.

- Ovo je kao u boksu, prva runda je pripala njima i sada igramo drugu. Ovaj drugi meč moramo da odigramo mnogo pametnije nego prethodni ako želimo da slavimo. Ne smemo da im dozvolimo da nas udare. Tačno je da su oni favoriti, to su bili i pred početak serije, ali i dalje možemo da ih iznenadimo. Ništa još nije izgubljeno - tvrdi Trinkijeri. 

Bez iznenađenja

Bek kluba iz Humske Vanja Marinković poručuje da crno-beli mogu da izbore majstoricu uz podršku "grobara". 

- Igramo pred našim navijačima i to nam je motiv više za trijumf. Nema čega da se plašimo. Mi naš cilj znamo, a to je da izborimo majstoricu.  Dobro se poznajemo i ne bi trebalo da bude nekih posebnih iznenađenja - zaključuje Marinković.

 

Regland i Veličković još neizvesni

Partizan i Zvezda mogli bi da nastupe u oslabljenom sastavu u drugom meču polufinalne serije ABA lige. Crveno-belima se povredio plejmejker Džo Regland, a crno-belima kapiten Novica Veličković. Odluka o tome da li će Regland i Veličković nastupiti na ovom meču klubovi će doneti na dan utakmice. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija