• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2020

13:03

OGLASIO SE PRVI ČOVEK ABA LIGE! Evo kako ćemo DOBITI ŠAMPIONA! Predsednik takmičenja ima ideju

Košarka

OGLASIO SE PRVI ČOVEK ABA LIGE! Evo kako ćemo DOBITI ŠAMPIONA! Predsednik takmičenja ima ideju

Podeli vest

Koronavirus je paralisao Evropu, suspendivana su skoro sva sportak takmičenja, a među njima je i regionalna ABA liga

Do prekida je došlo pred poslednje kolo ligaškog dela koje bi odlučilo dosta toga. Pre svega raspored timova za plej-of. Mnogi se pitaju kkao i šta dalje.

Neki su spominjali da će se liga prekinuti u potpunosti, drugi su bili za rešenje da se titula dodeli crno-belima na osnovu trenutnog plasmana na tabeli.

PREKINITE ABA LIGU, PARTIZAN ŠAMPION! Trener Igokee nema dilemu!

(VIDEO) U JEKU KORONAVIRUSA... Dok čekaju odluke, pogledajte šta su radili košarkaši Partizana!

 

O tome je pričao predsednik ABA lige Domagoj Čavlović. Ističe da niko ne želi da se o šampionu odlučuje van košarkaškog parketa.

- Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno prevdideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B - kazao je za Maxbetsport Čalović.

Ponudio je predsednik ABA lige potencijalno rešenje o kojem bi moglo da se raspravlja.

- Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, fajnal-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja fajnal-fora.

ZVEZDA SE ZAHVALILA ZVEZDAŠIMA I PORUČILA: Život, zdravlje i bezbednost su najvažniji, a sport je u drugom planu!

ZVEZDA ŠAMPION U FUDBALU, PARTIZAN U KOŠARCI? Ne bi bio prvi put da se unapred dodele titule! DA LI ĆEMO VIDETI SCENARIO IZ 1999. GODINE?

 

Za sada se ne zna kada bi ABA liga mogla da bude nastavljena.

- Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje, ne postoji "tajmtejbl". Mogu da govorim o situaciji u Hrvatskoj, kod nas se tek očekuje povećanje broja zaraženih u narednim nedeljama. Vidim da su neke lige proglasile šampione. ABA liga će pokušati da pronađe idealno rešenje u razgovoru sa svim klubovima - zaključio je Čavlović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudija

pre 4 godine

Zašto ne ponište celu sezonu pa sledeća da krene od početka umesto ove ...mislim da bi bilo poštenije nego da određuju pobednika po nečijoj volji i da dođe do raznih prepirki i svađa ko bi možda bio prvak ...

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20