• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2021

15:12

DIREKTOR ABA LIGE PRIZNAO! Sudije su grešile u četvrtoj utakmici u Podgorici!

Košarka

DIREKTOR ABA LIGE PRIZNAO! Sudije su grešile u četvrtoj utakmici u Podgorici!

Podeli vest

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović sumirao je utiske nakon završene sezone u ABA kigim nakon što je Crvena zvezda u finalnoj seriji pobedila Budućnost sa 3:2

Sve utakmice su bile neizvesne do samog kraja, ali je bilo mnogo i mnogo tenzije zbog sudija nakon dva meča u Podgorici. 

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je na kraju ipak izuzetno zadovoljan sezonom. Posebno ga je obradovala pesma navijača Crvene zvezde sa kraja meča. 

Foto: Starsportphoto

 

- Drago mi je što potencirate lepe teme, imamo mi u ABA ligi razloga za zadovoljstvo. Lepa je slika bila juče u Pioniru kada sam ja dodelio trofej za drugo mesto kapitenu Šehoviću i kada se sa tribine čula jedna pesma koju posebno volim "Crna Gora i Srbija to je jedna familija - rekao je Vojinović gostujući na TV Prva.

On je istakao da je ABA liga učinila sve u saradnji sa klubovima kako bi finale prošlo u najboljem mogućem redu.

- Mi smo u pripremi ovog finala plejofa i celog plejofa imali posebne protokole koji obavezuju timove da se fer i sportski ponašaju. Mislim da je cela finalna serija protekla dobro i zadovoljni smo kako se to završilo.

Foto: Starsportphoto

 

Osvrnuo se i na četvrti meč serije i analizu suđenja sa tog meča.

- 19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Mečeve broj tri i četiri su sudile najbolje sudije koje ABA liga ima. Da budem iskren mi u ABA ligi nismo bili zadovoljni kakvo je bilo suđenje u četvrtoj utakmici, pogotovo u četvrtoj četvrtini. Mi to nismo očekivali.

Vojnović koji ipak ne misli da su te greške rešile neki od mečeva.

- Pre bih rekao da je neki potez igrača mogao da reši meč, ali i greška sudije utiče. Ono što sam siguran da su sudijske greške nisu posledica pritiska, nego lošeg dana ili dekoncentracije sudija. Mi smo u pripremi finalne serije obavili niz razgovora sa organizatorima utakmica. Mislim da svi akteri mogu da potvrde da nisu osećali pritisak i da su osećali komfor.

Foto: Starsportphoto

 

Bilo je i pitanja oko velikog broja faulova dosuđenih Crvenoj zvezdi u Podgorici, kao i o slobodnim bacanjima za Budućnost. 

- To je jedan statistički parametar. Može da se uzme kao relevantan, ali i način igre može da bude odlučujući. U četvrtoj utakmici nije samo taj statistički podatak uticao, ali jeste u nekoj meri.  Juče nije bilo zamerki za suđenje, sudijska trojka je odsudila besprekorno.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija