• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M. - M. G.

17.06.2021

08:12

INFORMER OTKRIVA ZAŠTO MVP NBA LIGE PROPUŠTA OLIMPIJSKE IGRE! Jokić ne igra za Srbiju zbog rođenja deteta!

informer

Košarka

INFORMER OTKRIVA ZAŠTO MVP NBA LIGE PROPUŠTA OLIMPIJSKE IGRE! Jokić ne igra za Srbiju zbog rođenja deteta!

Podeli vest

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić juče saopštio da neće nastupiti za "orlove" u Tokiju ovog leta * Njegova supruga porodiće se ovog leta i as Denvera želi da bude uz nju

Nikola Jokić (26) propustiće Olimpijske igre u Tokiju zbog rođenja deteta, otkriva Informer!

Njegov otac Branislav ekskluzivno za naš list potvrđuje da će najbolji košarkaš NBA lige ovog leta postati otac i da želi da bude uz suprugu Nataliju dok se bude porađala. 

Shvatićete

Narod će razumeti zašto je tako odlučio. Predstoji mu događaj koji niko ne želi da propusti
Branislav Jokić, Nikolin otac


Košarkaš Denver Nagetsa juče ujutru saopštio je da neće igrati za reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, kao i na najvećem sportskom događaju u 2021. godini. Time je još jednom razočarao sve navijače "orlova", koji su se nadali da će ovog leta Srbija u najjačem sastavu napasti olimpijsko zlato.

Sugestija kluba

Prema rečima Nikolinog oca Branislava, centar Denvera ima veoma dobar razlog zbog kojeg neće igrati za našu zemlju.

- Kada ljudi čuju zašto je tako odlučio, mnogima će biti jasno i biće više onih koji će ga razumeti. Ima dobar privatni razlog. To je događaj koji niko ne želi da propusti - poručuje Jokić, a na pitanje da li to znači da će Nikola ovog leta postati otac, odgovara:

- Na primer.

Pre nego što se oglasio Branislav Jokić, Nikola je srpskoj javnosti poručio da je imao veliku želju da igra za "orlove", ali da nije u mogućnosti da to i učini.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić ne igra za Srbiju



- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da, i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da ostvare rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - poručuje Jokić.

Menja ga Milutinov?

 

Košarkaš moskovskog CSKA i jedan od najboljih centara u Evropi Nikola Milutinov (26) mogao bi da bude zamena za Nikolu Jokića ovog leta. Nekadašnji košarkaš Partizana propustio je gotovo pola sezone zbog teške povrede ramena, ali sada se oporavio i čeka dozvolu za povratak na teren. On ima veliku želju da se priključi reprezentaciji, ali još nije izvesno da li će biti u ekipi u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Selektor Igor Kokoškov ga je i ranije stavio na spisak, s nadom da će biti spreman da zaigra.

Košarkaška reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula u Beogradu igrati kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, a biće u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom, dok će drugu grupu činiti Italija, Portoriko i Senegal. Po dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se u polufinale, a samo će pobednik izboriti plasman u Tokio.

Selektor Srbije Igor Kokoškov poručuje da razume odluku Nikole Jokića. Utisak je, međutim, da je i on bio iznenađen odlukom centra Denvera.

- Nikola je do pre par dana bio u plej-ofu. Nisam se čuo s njim, znam da je u putu, ali nas dvojica smo u kontaktu, nemojte da sumnjate u to. Razgovaraćemo, neću da se obaveštavam o tome preko novina. Nikola je veliki ambasador srpske košarke. Nije mi svejedno što mi najbolji igrač na svetu u ovom trenutku ne igra, bio bih neiskren kad bi govorio drugačije. Međutim, mi često zaboravimo da ti igrači imaju i svoje probleme. Čestitke Nikoli i ja se nadam da će biti tu. Ukoliko ne bude, mi ćemo se potruditi da sve bude pozitivno i da podržimo te momke - kaže Kokoškov.

 

Foto: informer

 

Nema ni Pokuševskog

Strateg naše reprezentacije sada od centara može da računa na košarkaša Dalasa Bobana Marjanovića i talentovanog igrača Mege Filipa Petruševa, a postoji šansa da već u kvalifikacionom turniru zaigra i Nikola Milutinov iz moskovskog CSKA (pogledajte okvir). Zbog povreda izostaju Miroslav Raduljica i Marko Gudurić, a neće igrati ni mladi igrači iz NBA Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

I ja sam bio na ratistu kad mi se dete rodilo i nisam ni pomislio da ostavim saborce zbog toga, a sta reci za gospodina MVP...samo cu se nasmejati...nista vise ...ako procita ovu poruku nek se zapita i stavi prst na celo .. pozdrav svima

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17