• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

08:22

NIJE MOGLO TEŽE! Moćne Amerikanke zgromile Australiju! Naše devojke čeka paklen posao! /FOTO/

Tanjug/AP

Košarka

NIJE MOGLO TEŽE! Moćne Amerikanke zgromile Australiju! Naše devojke čeka paklen posao! /FOTO/

Podeli vest

Košarkašice Sjedinjene Američke Države lako su savladale Australiju 79:55 u četvrtfinalu Olimpijskih igara

U polufinalu Amerikanke će igrati sa Srbijom u petak od 6.40 časova po srednjeveropskom vremenu. Nije moglo teže za naše devojke, koje čeka paklen posao! U drugom polufinalu igraju Francuska i Slovenija.

Najbolja kod Amerikanki bila je Brijana Stjuart sa 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok je Britni Griner dodala 15 poena i 8 skokova, a Su Bird 9 poena i 5 asistencija.

Foto: Tanjug/AP

 

Australijanke su vodile samo na početku, a  nakon  6:4, kada su Amerikanke sve preuzele u svoje ruke, bilo je jasno ko će u polufinale. Ekspresno su napravile seriju 15:0, pa su nakon prvih 10 minuta igre vodile 26:12.

Nastavile su da briljiraju tokom druge četvrtine, gazile su nemilosrdno nemoćne rivelke. Prednost je rasla iz minuta u minut, nije bilo rešenje za raspoložene Amerinke koje su nakon prvog dela meča imale prednost od 21 poena - 48:27.

Foto: Tanjug/AP

 

Nastavile su Amerikanke da briljiraju do kraja meča. Nisu imale nameru malo da zakoče, sačuvaju snagu, pa su protinivnicama u trećoj četvrtfini dozvolile samo 12, rutinski čuvale prednost i ubedljivo slavile. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija