• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2021

07:52

MRKA JE BIO LUD ZA SPORTOM! Više smo jurili za loptom, nego za ženama! Evo kako je pričao o Đorđeviću i "peckao" Dudu!

printscreen

Košarka

MRKA JE BIO LUD ZA SPORTOM! Više smo jurili za loptom, nego za ženama! Evo kako je pričao o Đorđeviću i "peckao" Dudu!

Podeli vest

Milutin Mrkonjić, visoki funkcioner SPS preminuo je u subotu. Mrkonjić je bio priključen na respirator, nakon što se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo

Milutin Mrkonjić, preminuo je u 79. godini, a kekari koji su vodili brigu o njemu, rekli su da je bio u izuzetno teškom stanju, zapravo kritičnom zdravstvenom stanju, zbog popuštanja srčanog mišića.

Inače, popularni Mrka je obožavao sport i bavio se košarkom. On je svojevremeno u intervjuu za "Politiku" pričao o tome.

Foto: Informer DN

 

- Trenirao sam košarku u Radničkom na Crvenom krstu, a imali smo i bokserski klub. Ali, nismo se tada predavali samo sportu. Mi, "krstaši", bili smo posebna fela. Imali smo tu i svoj bioskop "Avalu", pa pozorište Beogradsko dramsko... Nismo mnogo silazili do "štrafte", do Knez Mihailove! Bili smo grad u gradu, velika grupa obrazovanih mangupa koji su imali svoj stil života! Bio sam uspešan košarkaš dok se nisam povredio. Trener mi je bio Ranko Žeravica, a bio sam kapiten tima u kome je igrao aktuelni selektor Duda Ivković. Slobodno napišite da sam bio bolji od "Dude Glavonje". Na prvu turneju u Italiju smo otišli 1960. godine, pobedili na nekoliko utakmica i mnogo se lepo proveli  - pričao je tada Mrkonjić.

Foto: reuters

 

Imao je i jednu zanimljivu pruču vezanu za loptu i lepši pol.

- Više smo mi jurili za loptom nego za ženama... Ali su nas volele. Mi, momci iz moje generacije, počeli smo da vodimo ljubav tek posle 20. godine. Najveći švaler iz našeg društva je bio Bata Đorđević, otac košarkaša Saše Đorđevića. Živi smo svedoci da je tako - otkrio je pokojni Mrkonjić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija