• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2022

18:04

OVO JE VELIKI USPEH, ALI SE NEĆEMO ZADOVOLJITI! Trener FMP-a se nada USPEHU protiv Budućnosti!

Starsportphoto©

Košarka

OVO JE VELIKI USPEH, ALI SE NEĆEMO ZADOVOLJITI! Trener FMP-a se nada USPEHU protiv Budućnosti!

Podeli vest

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je danas da je njegov tim napravio veliki uspeh prolaskom u četvrtfinale ABA lige, kao i da će pokazati da su sa razlogom došli do ove faze

- Ušli smo u plej-in i verujem da smo samim tim napravili veliki uspeh ove sezone. Medjutim, ne bismo bili pravi sportisti ako bismo se samo time zadovoljili - rekao je Stefanović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši FMP-a gostuju u subotu ekipi podgoričke Budućnosti, u prvom meču četvrtfinala ABA lige.

Budućnost je posle regularnog dela ABA lige bila treća, dok je FMP završio na šestom mestu. Stefanović je dodao da su protiv Budućnosti igrali dva puta tokom sezone, i da je crnogorski tim jako kvalitetan.

- Igramo sa ekipom sa kojom smo igrali već dva puta, to je tim koji je jako kvalitetan, imaju mnogo iskustva i trenera koji je osvajao ABA ligu, koji zna kako se igra u plej-ofu. Imamo maksimalno poštovanje prema njima, daćemo sve od sebe da budemo što bolji i da pokazaćemo da smo sa razlogom ušli u ovaj deo - rekao je on.

Trener FMP-a istakao je da je njegovu ekipu tokom sezone u ABA ligi nekoliko grešaka koštalo boljeg plasmana.

- Napomenuo sam to više puta, kontrola skoka je jedna bitna stvar, pogotovo u defanzivi. To su sitne taktičke greške, kažnjava se i mala greška, na primer neka pomoć na nekome drugom, to će oni kazniti sa tri poena, preagresivnost u bonusu isto, iskoristiće to za faulove - rekao je Stefanović.

On je ocenio da je Budućnost ekipa sa više iskustva, ali da je prednost njegovog tima želja za dokazivanjem. Trener beogradskog kluba rekao je da je tim imao probleme sa povredama tokom cele nedelje, ali da su se trudili da dobro pripreme meč.

- Iskustva nemamo, ali čovek se uči dok je živ i mislim da će sada biti teže i čvršće. Jeste razlika, ali nije drastična razlika izmedju regularnog dela sezone i plej-ofa. I Budućnost je imala svoje probleme, nisu igrali promenljivo bez razloga, verovatno im je prijala ova pauza, tako da stvarno kako god da igraju, i kada igraju loše  mogu da pobede. Nema potrebe više trošiti reči o njima - ocenio je on.

Foto: Starsportphoto

Stefanović je zatim rekao da je realno očekivati da se serija završi posle dve utakmice pobedom Budućnosti.

- Realna su očekivanja da to bude 2:0 za Budućnost i da se to završi u četiri dana, nemamo pritisak, ali važno je da napravimo balans. Imamo odredjenu odgovornost, mnogo smo uložili da dodjemo dovde, tako da mi imamo odgovornost prema samima sebi - istakao je on.

Stefanović je izabran za trećeg najboljeg trenera ABA lige, a istakao je da mu to priznanje mnogo znači.

- Da mi je to neko rekao pre sezone ili da sam ja to pomislio pre sezone, bio bih momentalno prebačen u neku mentalnu ustanovu. Moja supruga se oduševila, pokazala mi je sliku gde su Željko Obradović, Dejan Radonjić i meni to jako prija i godi, drago mi je što sam u tom društvu - dodao je on.

Trener FMP-a rekao je da će tek večeras znati koji će igrači moći da nastupaju u prvoj utakmici.

- Vučemo neke povrede, Nevels (Geret) je krenuo u trenažni proces, ali to je dug put. Bolje je da ne kažem ništa, da ne bi bilo loše protumačeno. Videćemo večeras za jedog igrača i sutra za dvojicu, pred sam put - dodao je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Danilo Tasić rekao je da se ekipa uprkos problemima sa povredama spremila za ovaj meč.

- Ako odgovorimo na njihovu skok igru, imamo šansu da se pokažemo u najboljem izdanju - rekao je on. Tasić je istakao da su svi u ekipi maksimalno motivisani i da će pružiti sve od sebe u mečevima protiv Budućnosti.

- Spremni smo, ja sam spreman, daću svoj maksimum, pa ćemo videti da li je to dovoljno - zaključio je Tasić.

Četvrtfinale ABA lige igra se na dve pobede. Prvi meč izmedju Budućnosti i FMP-a igra se u subotu od 21.00.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17