• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

11:37

DIREKTOR KLS NIJE OSTAO DUŽAN MIJAILOVIĆU: Liga nije Čovićeva! Da li se Partizan odriče titula?

Starsportphoto

Košarka

DIREKTOR KLS NIJE OSTAO DUŽAN MIJAILOVIĆU: Liga nije Čovićeva! Da li se Partizan odriče titula?

Podeli vest

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin odgovorio je prvom čoveku Partizana Ostoji Mijailoviću, koji je poručio da su velike šanse da crno-brli ne igraju KLS.

Crno-beli su praktično bojkotovali uvodne događaje i najavili mogući bojkot Superlige, nezadovoljni pravilnikom. Ostoja Mijailović je gostujući u "Jutru" na TV Prva objasnio stav Partizana.

Dan kasnije, u razgovoru za Žurnal, Grujin je odgovorio prvom čoveku crno-belih.

- Nemam nameru da polemišem sa gospodinom Mijailovićem, ali mi funkcija nalaže da ne dozvolim predsedniku Partizana da neostvarene klupske ambicije opravdava preko leđa KLS - počeo je Grujin.

- Da li je Ostoja Mijailović spreman da prizna da je domaća liga počela da gubi značaj onog trenutka kad su srpski klubovi u ABA zajedno sa Partizanom glasali da bude zaključana kako bi u njoj imali zagarantovano mesto. I da li su spremni da prihvate da se kroz Superligu ostvaruje plasman u regionalno takmičenje?  Kad već kaže da je titula šampiona Srbije simbolični pehar, da li to znači da se odriče onih sedam pehara koje je Partizan osvojio od sezone 2006/07, kao drugih iz prethodnih sezona. Takođe, smeta mi etiketiranje da ta liga pripada Nebojši Čoviću, čoveku sa kojim nemam kontakt i koji gotovo godinu dana nije prisustvovao niti jednom sastanku lige. Liga pripada svim klubovima podjednako - istakao je Grujin.

Foto: printscreen instagram

Ostija Mijailović

Direktor Košarkaške lige Srbije ptkrio je da je Partizanov predlog bio da se igra fajnal-for, što je kasnije i usvojeno.

- Na sednici Skupštine KLS koja je održana 28. juna 2021. godine, pod tačkom sedam jednoglasno su usvojene propozicije. Na toj sednici Skupštine predstavnici Partizana bili su Zoran Savić i Mlađan Šilobad. Pre toga 16. juna, Predsedništvo KLS je, na 140. sednici, pod tačkom 3. jednoglasno je usvojilo predlog tih Propozicija, a sastanku su takođe prisustvovali Savić i Šilobad. 

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Partizana

- Partizan je došao sa predlogom da se igra fajnal-for, što bi bilo najgrublje kršenje Propozicija koje smo svi zajedno, ponavljam jednoglasno usvojili. Takođe, Predsedništvo i Skupština KLS jednoglasno su doneli odluku da se Crvena zvezda, Partizan i FMP igraju tek u završnici, kako im zgusnuti kalendar takmičenja ne bi bio prepreka da ostvare što bolje rezultate u ABA, Evrokupu i Evroligi.

Konstulovani su Dušan Projović, Zlatko Bolić, Dragan Tarlać, kako bi se došlo do zaključka da je nemoguće da se naša liga odigra pre ABA i dogovoreno je tada da se prate pomeranja u regionalnoj ligi.

- Povodom prilagođavanja kalendara novonastaloj situaciji uzrokovanoj pomeranjem brojnih mečeva zbog koronavirusa u regionalnom i evropskim takmičenjima i traženja najbolje opcije razgovarali smo sa Dušanom Projovićem, potpredsednikom za takmičenje KSS i Zlatkom Bolićem, generalnim sekretarom. Potom i sa Draganom Tarlaćem, direktorom reprezentacije i Bolićem, a sve u cilju da se pronađe najoptimalnije rešenje. I svi smo došli do zaključka da je nemoguće da se naša liga odigra pre ABA i dogovorili da reagujemo prateći njihova pomeranja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija