• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

17:30 >> 19:51

MICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ - EFES IDE U FINALE EVROLIGE! Turci slave SRBINA! Vasa pocepao mrežicu UZ ZVUK SIRENE! (VIDEO)

Tanjug/AP

Košarka

MICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ - EFES IDE U FINALE EVROLIGE! Turci slave SRBINA! Vasa pocepao mrežicu UZ ZVUK SIRENE! (VIDEO)

Podeli vest

Efes trojkom Vasilija Micića izborio plasman u finale Evrolige - 77:74

Pamti Beograd spektakuarlne košarkaške utakmice, ali će se još dugo u evropskim krugovima pričati o epskom meču koji su u beogradskoj Štar areni odigrali Olimpijakos i Anadolu Efes. Utakmica vredna ne samo finala, nego i titule! 

Atmosfera je bila sjajna, Olimpijakos je imao "domaću" utakmicu budući da su crveno-beli okupirali Štark arenu. Košarkaši obe ekipe bili su silno motivisani, a revolveraški obračun trajao je od prvog do poslednjeg minuta. Ipak, samo je jedna ekipa mogla do meča za trofej, a nakon 40 minuta izvanredne košarke za malo bolji bio je Anadolu Efes - 77:74. 

Bilo je teško zamislili da može drugačije! Dramatična završnica, a Micić je krenuo u realizaciju na sekund do kraja, odapeo trojku preko Hasana Martina za muk u dvorani! Srpski as će usred Beograda braniti evropski tron! 

Olimpijakos je bio daleko bolji rival na startu meča. Efes nije imao rešenja za Mustafu Fala, dok su se "čekali" Vasilije Micić i Šejn Larkin. Ipak, videlo se da bi Elajdža Brajant mogao da bude čovek odluke na večerašnjoj utakmici. Crveno-beli su tokom prvog poluvremena u dva navrata imali i sedam poena prednosti, ali se turski velikan uspešno vraćao. 

Foto: Tanjug/AP

U meč se tokom druge četvrtine uključio Šejn Larkin koji je do poluvremena već stigao do 16 poena. Dve trojke je vezao i Vasilije Micić, te je tim iz Pireja na poluvremenu imao samo pola koša prednosti. Efes je pronašao momentum u finišu druge deonice, a to se prenelo i na startu drugog poluvremena. 

Raspucao se Elajdža Brajant, vezao tri trojke i doneo Turcima devet poena prednosti. Delovalo je da će Efes rutinski privesti meč kraju, ali Olimpijakos predvođen Tajlerom Dorsijem i Sašom Vezenkovim nije imao nameru da se preda! 

Trojka uz zvuk sirene na isteku trećeg perioda nagovestila je veliki povratak crveno-belih. Da stvar bude gora po Efes, četa Ergina Atamana izašla je iz bonusa posle samo četiri minuta, a zbog pet faulova meč je ranije završio Brajan Danston. Ipak, nije Olimpijakos bio siguran sa linije penala, a tri promašaja upisao je Dorsi, te su Turci uspevali da čuvaju prednost. Na četiri minuta do kraja bilo je svega 71:70 za Anadolu. 

Imao je Olimpijkos nekoliko prilika da preokrene rezultat, ali Saša Vezenkov nije uspeo da pogodi dve otvorene trojke. Surova kazna je stigla na drugoj strani - Vasilije Micić! 

Teško da će Real Madrid i Barselona uspeti da nadmaše spektakl koji su publici priuštili Efes i Olimpijakos. 

OLIMPIJAKOS - ANADOLU EFES  74:77  (21:18, 22:24, 20:24, 11:11)

Štark arena, Beograd    Sudije: Boris Rižik, Olegs Latiševs, Gitis Vilus

Olimpijakos: Vokap, Ejsi, Dorsi, Larencakis, Musa, Fol, Slukas, Martin, Vezenkov, Papanikolau, Žan-Šarl

Anadolu Efes: Larkin, Bobua, Singlton, Sajbir, Balbaj, Brajant, Gazi, Guven, Moerman, Tunčer, Plajs, Micić

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - NEREŠENO JE! Do kraja meča je ostalo 19 sekundi, a napad ima Anadolu Efes - 74:74!

39. minut - Serija promašaja na drugoj strani, prekida to Šejn Larkin, sa linije penala za Olimpijakos siguran je Kostas Slukas - 72:74!

37. minut - Tri promašaja za Olimpijakos, nisu bili precizni Slukas, Dorsi i Vezenkov. Na drugoj strani na liniju penala će Vasilije Micić nakon faula Kostasa Slukasa, ali pre toga novi tajm-aut. 

36. minut - Kraj meča za Brajanta Danstona! Pet faulova napravio je centar Efesa, a Dorsi će sa linije penala moći do izjednačenja. Ipak, ne koristi reprezentativac Grčke oba, već samo jedno - 70:71!

Foto: Tanjug/AP

35. minut - Biće drame u finišu! Olimpijakos ima samo pola koša zaostatka u odnosu na Efes, crveno-beli su mogli posle kontre i da povedu, ali je Dorsi loše bacio loptu - 69:70!

33. minut - Ponovo Larkin, nemaju crveno-beli rešenje za njega, na drugoj strani poentira Šekil Mekisik sa linije penala - 67:70!

32. minut - Zalepio je Elajdža Brajant Kostasa Slukasa, ali se lopta odbila iskusnom Grku u ruke koji poentira iz reketa - 65:68!

31. minut - Nervozan početak poslednjeg perioda za obe ekipe, ali prekida to Kris Singlton sjajnim zakucavanjem preko Vezenkova - 63:68!

Treća četvrtina: 

30. minut - DORSIIIIIIIII! Uz zvuk sirene cepa mrežicu preko ruke Krisa Singltona! Prethodno je lako poentirao Saša Vezenkov, Olimpijakos je ponovo "živ" - 63:66!

29. minut - Sjajna odbrana Tajlera Dorsija, povukao je Grk trojku, ali ga je Singlton zaustavio faulom, promašio je bek Olija oba bacanja, na drugoj strani asistencija Micića i poeni za Plajsa - 58:66!

28. minut - VEZENKOOOOOOV! Eksplodirala je Štar arena nakon trojke bugarskog reprezentativca, na drugoj strani poeni za Danstona posle ofanzivnog skoka. Ipak, traje nalet Olimpijakosa, sada Kostas Slukas pogađa dva slobodna bacanja - 58:64! 

Foto: Tanjug/AP

28. minut - Budi se u ovim momentima Tajler Dorsi, sada je pogodio sa poludistance, a potom i dobra odbrana Olimpijakosa! Čini se da se polako uključuju i crveno-beli, ali Efes ima ogromnu prednost - 53:62!

27. minut - MICIIIIIIIIIIĆ! Revolveraški obračun u Štar areni! Na jednoj strani trojka za Tajlera Dorsija, na drugoj mrežicu cepa Vasa Micić - 51:62!

26. minut - Brutalno zakucavanje Brajanta Danstona posle spektakularne asistencije Vasilija Micića - 48:59!

25. minut - Šuterska klinika na obe strane! Trojka za Kostasa Papanikolaua, ali na drugoj strani dve pogađa Elajdža Brajant - 48:57!

24. minut - Ukradena lopta za Krisa Sinltona, a potom i trojka za centra Efesa, raste prednost turskog tima na startu drugog poluvremena. Nova greška Olimpijakosa, kažnjava to Šejn Larkin, odmah tajm-autom reaguje Jorgos Barcokas - 45:51!

Foto: Tanjug/AP

23. minut - Polovičan učinak Vasilija Micića sa linije penala, Anadolu Efes ima samo pola koša prednosti - 45:46!

22. minut - BRAJAAAANT! Deseti poen za bivšeg košarkaša Milvokija, najbolji meč od kako je sredinom sezone stigao u tabor Anadolu Efesa za Elajdžu Brajanta. Na drugoj strani siguran je Tomas Vokap - 45:45!

21. minut - Promašaj Šejna Larkina na startu drugog poluvremena, sa druge strane faul u napadu Mustafe Fala, bez promene rezultata! 

Druga četvrtina:

20. minut - Koristi Šekil Mekisik loše vraćanje Anadolu Efesa i lako poentira iz kontre. Nakon toga promašaj Šejna Larkina, te će Olimpijakos na poluvremenu imati pola koša prednosti - 43:42!

19. minut - MICIIIIIIIIIIĆ! Još jedna troja, sada posle finte šuta, Efes vodi pred kraj prvog poluvremena - 41:42!

18. minut - Izuzetna rola Šekila Mekisika koji je izvukao faul Adriana Moermana i pogodio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani teško iznuđeni poeni Brajanta Danstona - 41:39!

17. minut - MICIIIIIIIIIIIĆ! Napokon pogađa srpski reprezentativac, zaređao je nekoliko promašaja, ali sada cepa mrežicu, Efes se ponovo vraća u igru posle samo dva napada - 39:37!

Foto: Tanjug/AP

17. minut - Stekao je Šejn Larkin prednost, napao Jorgosa Printezisa i iznudio dva bacanja, siguran je sa linije penala najbolji strelac Anadolu Efesa sa 16 poena do sada - 39:34!

16. minut - Ponovo sjajna reakcija Hasana Martina koji vezuje četiri poena. Na drugoj strani promašaj Vasilija Micića, a potom i faul srpskog reprezentativca. Na liniju penala će Šekil Mekisik - 37:32!

15. minut - Raspucao se Šejn Larkin, treća trojka za pleja Olimpijakosa i već je stigao do 14 poena! Crno se piše Olimpijakosu ako ne zaustave Turčina - 35:32!

15. minut - Uzvraća na drugoj strani ekspresno Olimpijakos, laki poeni za Slukasa, a onda i velika greška Šejna Larkina koju koristi Jorgos Printezis i pogađa u kontri - 33:29!

14. minut - LARKIIIIIIIIIN! Cepa mrežicu ponovo turski reprezentativac, a potom i laki poeni za Tibora Plajsa nakon promašaja - 29:29! Za sada se igra u serijama na obe strane, ali se očekuje povratak Mustafe Fala na parket.

13. minut - Tamo gde je stao Mustafa Fal nastavio je Hasan Martin, snažni Amerikanac sada koristi sjajno dodavanje Kostasa Slukasa - 29:24!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Dobra odbrana crveno-belih i ponovo će na liniju penala Hasan Martin, ovoga puta je centar Olimpijakosa siguran i koristi oba slobodna bacanja - 27:24!

12. minut - BUM! BUM! BUM! Spektakularna trojka Kostasa Slukasa, Olimpijakos ima pola koša prednosti nakon što je Danston na drugoj strani lako poentirao pod košem - 25:24!

11. minut - Poenima sa linije penala Šejn Larkin otvara drugu četvrtinu! Amerikanac je uz Danstona jedini raspoložen u taboru Anadolu Efesa. Na drugoj strani slobodna bacanja koristi Hasan Martin - 22:20!

Prva četvrtina:

10. minut - PAPANIKOLAUUUUUUU! Ponovo delirijum u Štar areni  nakon nove trojke Olimpijakosa, prekidaju crveno-beli seriju Efesa, a nakon toga faul u napadu Brajanta Danstona! Papanikolau je siguran i sa linije penala, te grčki tim ima prednost na kraju prve deonice - 21:18!

10. minut - Probudio se Anadolu Efes, napravio seriju 11:0 i sada vodi u Beogradu! Trojku pogađa Elajdža Brajant, a nakon toga i laki poeni za Vasilija Micića nakon sjajnog prodora - 14:18!

Foto: Tanjug/AP

9. minut - LARKIIIIIIIIIN! Vraća se Anadolu Efes ekspresno u meč nakon tajm-auta! Druga trojka za plejmejkera Anadolu Efesa - 14:13!

8. minut - Promenio je Ergin Ataman centra, na teren je ušao Brajant Danston i vezao pet poena, sada pogađa za tri poena - 14:10!

7. minut - Pobegao je Šejn Larkin, asistirao Brajanu Danstonu kog je faulirao Tajler Dorsi. Centar Efesa siguran sa linije penala. Na drugoj strani nastavlja Mustafa Fal da dominira, sedmi njegov poen - 14:7!

6. minut - Izuzetna igra Olimpijakosa! Mustafa Fal igra utakmicu života, sada je centar Olimpijakosa izmešao odbranu Anadolu Efesa i kao na tacni proigrao Kostasa Papanikolaua, raste prednost crveno-belih - 12:5!

5. minut - Ponovo je Mustafa Fal uspeo da pobegne Tiboru Plajsu, morao je Nemac da pravi faul, ali centar Olimpijakosa polovičan sa linije penala - 10:5!

4. minut - VOKAAAAAAAAP! Eksplodirala je Arena nakon trojke Olimpijakosa, ostao je omaleni plejmejker sam na šutu za tri poena i pocepao mrežicu. Nakon toga zakucavanje za Mustafu Fala uz faul Adriana Moermana -  10:5!

3. minut - Sjajna kontra Tomasa Vokapa i laki poeni na "drugom obruču", ali kažnjava loše vraćanje Efes na drugoj strani preko Tibora Plajsa - 10:5!

Foto: Tanjug/AP

2. minut - Nakon uvodnih pogodaka na ove strane usledila je serija promašaja! Nisu bili precizni Micić, Moerman na jednoj, na drugoj Vezenkov i Dorsi - 2:3!

1. minut - Prvi napad na meču za Olimpijakos, sjajna akcija i laki poeni Mustafe Fala preko Tibora Plajsa! Ipak, na drugoj strani trojku pogađa Šejn Larkin - 2:3!

17:55 - Navijači Olimpijakosa napravili su paklenu atmosferu u Areni! Nema sumnje da će crveno-beli imati domaćinsku podršku sa tribina! 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos prve polufinalne utakmice Evrolige između Anadolu Efesa i Olimpijakosa. Sve detalje iz beogradske Štar arene možete pratiti na portalu Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17