• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2022

11:00

SRAMOTA! Litvanci vređali Srbe, a Evroliga im smanjila kaznu!

printscreen/tvsportklub

Košarka

SRAMOTA! Litvanci vređali Srbe, a Evroliga im smanjila kaznu!

Podeli vest

Sraman potez! Evroliga je smanjila kaznu Žalgirisu za tri puta nakon žalbe na prvobitnu odluku zbog ponašanja litvanskih navijača protiv Crvene zvezde

Evroliga je prvo kaznila Litvance sa 9.000 evra, ali se Žalgiris na to žalio i dobio trostruko smanjenje kazne,  prenosi ugledni košarkaški novinar Donatas Urbonas.

Meč između Žalgirisa i Crvene zvezde koji je odigran u Kaunasu početkom aprila je izazvao mnogo polemike.Košarkaši srpskog tima nisu želeli da drže zastavu na kojoj je pisalo "Zaustavite rat" zbog toga što je bila u bojama Ukrajine, a što su pre meča crveno-beli najavili domaćinu. Tada su dobli zvižduke sa tribina.

Potom su navijači napravili  haos, pošto su izneli zastave NATO pakta, a onda su vređali Srbiju raznim pogrdnim povicima, a pristalice Zvezde su čak i izbačene iz dvorane. Litvanci su skandirali "F**k you Serbia" i zbog toga je Evroliga prvo pokrenula disciplinski postupak, a zatim i kaznila litvanski tim.

Foto: printscreen

 

Posle istrage je Žalgiris kažnjen, a sada je stigla nova sramotna odluka. Njihova kazna je smanjena. Prvobitno su bili kažnjeni sa 9.000 evra, sada je ta kazna spuštena na 3.000 evra.

- Žalba Žalgirisa je bila uspešna, kazna je smanjena. Navijači su već skupili 6.607 evra i uplatili su to na račun kluba, pa su iz kluba odlučili da razliku od 3.607 evra uplate u dobrotvorne svrhe, odnosno u fond za pomoć Ukrajini -  navodi litvanski portal "Basketnews".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mia

pre 1 godinu

Ne sećam se da su razapinjali transparente kada su nas bombardovali

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija