• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2022

13:07

VASA JE ZBOG NJEGA IZABRAO EFES! Mrzi SRBE, ali je za MICIĆA uradio SVE!

Tanjug/AP

Košarka

VASA JE ZBOG NJEGA IZABRAO EFES! Mrzi SRBE, ali je za MICIĆA uradio SVE!

Podeli vest

Srpski košarkaš Vasilije Micić nalazi se na "prekretnici" i može da napravi iskorak ka NBA ligi

Još jedna brutalna sezona je iza Vasilija Micića. Srpski košarkaš ostvario je sjajne rezultate sa Anadolu Efesom i tako privukao pažnju NBA klubova. Prethodne godine, Micić je bio MVP i regularnog dela sezone u Evroligi, a kasnije i završnog turnira. 

Ove sezone, na završnom turniru u Beogradu bio bolji od ostatka evropske elite! Iako je najzaslužniji za izuzetne rezultate koje je postigao, Micić ističe da je ključan za njegov napredak bio Ergin Ataman. On je sa turskim trenerom prvi kontakt ostvario tokom boravka u Kaunasu kada je branio boje Žalgirisa. 

- Imamo zanimljiv odnos. On je takav da ne provodimo previše vremena u komunikaciji. Sećam se našeg prvog razgovora, mislim da nije trajao duže od pet minuta. Bio sam tada u Litvaniji i on mi je ponudio ulogu kombo beka - rekao je Micić o Erginu Atamanu. 

Srpski košarkaš je bio upoznat sa metodama rada turskog trenera budući da je pre Efesa deo karijere proveo i u Tofašu. Tada je bio uveren da bi se dobro snašao u sistemu dvostrukog šampiona Evrope. 

Foto: Tanjug/AP

- Dok sam igrao u Tofašu video sam da on voli da forsira pik end rol igru, a tu je moja snaga. Čak i da mi je ponudio slabiju ulogu bio sam uveren da mogu da napredujem u tom sistemu - jasan je reprezentativac Srbije. 

On je posle samo jedne sezone kupio simpatije svih u klubu, a naročito Atamana. Srpskom košarkašu je ekspresno ponuđen novi, višegodšnji ugovor sa Turcima. 

- Imao sam sreću da budem u ekipi od prvog dana priprema. Pokušao sam da pridobijem trenerovo poverenje i mislim da sam dosta dobro igrao i trenirao. Posle toga on je počeo meni da veruje na terenu, kako je vreme odmicalo sve je više imao poverenja i posle te prve sezone potpisao sam novi ugovor. Bez puno komunikacije i razgovora smo shvatili da dobro funkcionišemo - podvukao je Micić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija